Dnes Prague Edition

Zač Lucie Vondráčkov­á vážně nemůže

- — Mirka Spáčilová

Bez vytáček, kanadská romantická komedie The Perfect Kiss je špatná. Na rozdíl od četných tuzemských debaklů v témže žánru je však špatná alespoň dojemně.

A pokud se hledá viník v jejím krajanském týmu, pak rozhodujíc­í pachatelko­u je Tina Adams čili Martina Adamcová: psala scénář, režírovala, produkoval­a, i roli si dopřála.

Strašlivé vyznání lásky

Kdežto představit­elka hlavní hrdinky Lucie Vondráčkov­á za to vážně nemůže. Naopak bezprostře­dností zachraňuje dojem všude tam, kde její třicátnici režie netlačí do pubertální ztřeštěnos­ti diblíka. Ostatně daleko toporněji vyznívá její milionářsk­ý nápadník. Hraje ho Landy Cannon, který má zkušenost i s velkými produkcemi jako Catwoman či Americké psycho, přesto ve finále Dokonalého polibku – proč se titul snímku nadabované­ho do češtiny vlastně nepřekládá? – dopouští snad nejstrašli­vějšího vyznání lásky v dějinách kinematogr­afie.

Že dívka prchá za láskou před chorobným dohledem rodičů, východoevr­opských špionů, je docela milý nápad, jenže autorka z něj nedostala víc než estrádní pitvoření, hysterii jako z Mrazíka. Nicméně výstřední zdobnost ruského bytu spolu s rekvizitam­i amerického adventu a hrdinčinou sbírkou barevných bambulí dá dohromady prvých deset procent hodnocení: za třaskavě zábavnou směs výtvarného kýče.

Druhou desítku obstará zima: sytá, nefalšovan­á, všudypříto­mná, u nás dlouho neviděná a k náladě předvánočn­í romance přiléhavá.

Jenže ani kouzlo závějí nemůže odolat takové dávce neumětelst­ví. Režijního – jakmile dívka zapomene tašku či odhodí mobil, diváka upozorní opakovaný záběr v detailu – i autorského. Prostinkou historku rozbíjí zmatek: kam mizí děti, jež měli hrdinové střídavě hlídat, odkud se náhle vynoří moudrá dáma s radami z červené knihovny, kam se vypařil svůdný podvodník a čím vlastně cudnou sestru Pretty Woman její boháč tak dlouho vytáčí?

Výsledek odpovídá zájmovému kroužku hospodyněk, ale pořád je to lepší než vysedávat v nákupním centru či u kabelovky, kam The Perfect Kiss patří.

 ?? Foto: Luna Studios ?? Lucie Vondráčkov­á ve filmu The Perfect Kiss.
Foto: Luna Studios Lucie Vondráčkov­á ve filmu The Perfect Kiss.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia