Dnes Prague Edition

Voráček se vrátil a hned stál proti bývalému týmu

Jednou hraješ tady a příští den už se hlásíš v jiném klubu. Takových příběhů sportovní svět poznal spoustu. Své už o tom ví i hokejový obránce Tomáš Voráček.

- Robert Rampa redaktor MF DNES

PRAHA Hokejový obránce Tomáš Voráček se dostal do hodně úsměvné situace. Ještě před reprezenta­ční přestávkou oblékal v extralize dres Mladé Boleslavi. Ve středu už nastoupil v Praze v rudém dresu za Spartu.

Proti komu? Proti Boleslavi. Nedávní spoluhráči se mu před utkáním ozvali s nějakými těmi vtípky. „Něco na mě během rozbruslen­í pořvávali,“přiznal po prohře 3:5 Tomáš Voráček. „Chvilku jsem nad tím přemýšlel, ale chtěl jsem do zápasu s čistou hlavou, abych se soustředil na svůj výkon. Nemínil jsem to klukům pokazit.“

Z osobního hlediska může být po premiéře za pražský klub v nové sezoně spokojený, chválil ho i trenér Sparty Uwe Krupp.

Jaká změna potom, co se na začátku sezony do sestavy nedostal a musel odejít na hostování. „Nebyl v jednoduché situaci, ještě nedávno v Boleslavi hrál. Ovšem Tomáš odvedl dobrou práci, je to zkušený obránce a tvrdě pracuje,“řekl Uwe Krupp.

Samotný zápas však na pohled pěkný nebyl. Jak Sparta, tak Mladá Boleslav kazily jednu přihrávku za druhou, ztrácely puky, zavářely si nepřesnost­mi.

Nakonec rozhodl mladoboles­lavský lídr Michal Vondrka hattrickem.

„Bohužel to nedopadlo, dělali jsme chyby, nechali jsme je dorážet z předbranko­vého prostoru. Přitom jsme se na to připravova­li, protože na to mají šikovné hráče,“smutně uznal Voráček. „Konkrétně o Vondrkovi jsme se bavili, že to střílí. Bohužel se prosadil,“litoval 28letý obránce.

Voráčkovy rady a postřehy tak výrazný efekt neměly, leč neskrýval, že se mu hraje jednodušej­i, když dobře ví, jaký pohyb mají útočníci soupeře. „Je pravda, že mě Boleslav nepřekvapi­la, hraje pořád stejně, vytahuje útočníky, nastřeluje dlouhé přihrávky. Věděl jsem, co očekávat. Bohužel svou taktiku dobře splnili a vyhráli.“

Střílíme, zněl pokyn

Boleslavsk­ý kouč Miloslav Hořava s výkonem svého týmu tak spokojený nebyl. „Vytěžili jsme tu z minima maximum. Bylo to štěstí. Spartu jsme v žádném případě nepřehráli. Snažím se to vidět reálně. Nebudu dělat ze šťastného vítězství, že jsme Spartu přehráli. Ale progres určitě vidím - v nasazení,“hodnotil po utkání Hořava.

Pravda je, že Sparta středečním výkonem body soupeři vyloženě nabídla. Třeba když Boleslav měnila ve 47. minutě za stavu 3:3 gólmany a do brány šel teprve dvacetilet­ý Dominik Groh. Za Gašpera Krošelja, jehož trápily nevolnosti.

„Řekli jsme si, že musíme mladého gólmana zasypat střelami,“prozradil Voráček.

Sparťané k tomu měli dokonce hned šanci v přesilové hře, jenže ta se jim vůbec nepovedla.

Naopak v závěru sami inkasovali rozhodujíc­í branku.

Dnes Sparta od 17.30 hodin nastoupí na ledě Chomutova.

 ?? Foto: Ondřej Bičiště, MAFRA ?? Přesun Ještě před pár dny hrál Tomáš Voráček za Boleslav, ve středu už nastoupil proti ní za Spartu. A prohrál 3:5.
Foto: Ondřej Bičiště, MAFRA Přesun Ještě před pár dny hrál Tomáš Voráček za Boleslav, ve středu už nastoupil proti ní za Spartu. A prohrál 3:5.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia