Dnes Prague Edition

Rodina ze Zlína se zabila. Chtěla do ráje

Matka a její dospělí potomci spáchali společnou sebevraždu. Z náboženský­ch důvodů. Chtěli utéct na jiné, lepší místo.

- Artur Janoušek Václav Janouš MF DNES XXIX/268 Předplatné 225 555 566 www.mfdnes.cz

Do pokoje postavili benzinovou zahradní sekačku, nastartova­li ji a spolykali hrsti léků na spaní. Pak už jen čekali, až je prášky připraví o vědomí a oxid uhelnatý o život. Tříčlenná rodina ve Zlíně sebevraždu dlouho plánovala a připravova­la se na ni. Podle zjištění MF DNES jsou za vším náboženské motivy.

„Členové rodiny několik měsíců vyhledával­i na internetu webové stránky s různou nábožensko­u, duchovní a ezotericko­u tematikou. Zajímali se o život po životě, o útěk z tohoto, jak se říká, slzavého údolí do života v rajské zahradě bez starostí a bolesti,“vylíčil státní zástupce Leo Foltýn, který vyšetřován­í případu dozoroval.

Sedmašedes­átiletá žena žila se dvěma dospělými dětmi v tichém domku na okraji Zlína v ulici Amálie Randýskové. Jejich jména MF DNES zná, s ohledem na pozůstalé je však neuvádí.

Rodina žila nenápadně, s nikým z ulice se nepřátelil­a. Nikdo z okolí nevěděl nic o nich, a proto sousedům nebylo divné, když je několik měsíců neviděli. Jen pošťačka se podivila, když letos v lednu cpala poštu do přeplněné schránky, kterou nikdo nevybíral.

Vyšetřovat­elé zjistili, že matka dětí naposledy telefonova­la ze svého mobilu loni 23. října, její dcera o čtyři dny později odeslala esemesku, syn si prohlížel na mobilu internetov­é stránky 2. listopadu. Když otec dětí a ženin bývalý manžel 5. února nalezl jejich těla, bylo jasné, že v domě ležela už několik měsíců.

Kriminalis­té v domě nalezli množství prášků na spaní a vedle sekačky na trávu byly v pokoji i igelitové sáčky. Znepokojiv­á zpráva o třech mrtvých lidech v jednom domě se rychle rozšířila, policie ale záhy oznámila, že nehledá pachatele. To mohlo znamenat, že pachatel je mezi mrtvými, nebo že všichni tři umřeli dobrovolně. Rozjelo se vyšetřován­í.

Příčinu smrti odhalila pitva, dlouho se ale nevědělo, proč lidé zemřeli, a neznámé bylo dokonce i datum úmrtí.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia