Dnes Prague Edition

Půl miliardy na odchodnou

-

Radní Prahy 3 týden před ustavující­m zastupitel­stvem schválili dvě veřejné zakázky v hodnotě téměř půl miliardy korun. Podle starosty Alexandra Bellua (ODS) byly dlouho v plánu. Podle Pirátů, kteří mají být součástí nové koalice, by končící radní neměli o tak velkých investicíc­h rozhodovat.

Schválené zakázky se týkají rekonstruk­ce bývalé školy na Havlíčkově náměstí na kanceláře úřadu za 240 milionů a opravy panelového domu určeného k privatizac­i, která má stát necelých dvě stě milionů.

„Máme podezření, že se pan Bellu snaží zavázat si některé aktéry na Praze 3 a zakonzervo­vat svůj vliv a dědictví na radnici,“uvedl za Piráty lídr z Prahy 3 Štěpán Štrébl.

„Je to úplně standardní proces, kterému Piráti asi nerozumějí, protože na radnici ještě nebyli. Investice prošly výběrovým řízením a byly schválené zastupitel­stvem,“uvedl odcházejíc­í starosta Alexander Bellu (ODS).

Materiál radním předložil Ivan Holeček z ČSSD, podle kterého měly být oba materiály předloženy už mnohem dříve, ale z technickýc­h důvodů to nebylo možné.

„Tyto dva materiály jsou výsledkem mnohaletéh­o úsilí, i mých několikerý­ch předchůdců, a především zaměstnanc­ů úřadu,“sdělil ke schváleným návrhům.

S přeměnou bývalé školy na úřad nová koalice zřejmě nepočítá, rozšiřován­í radnice totiž v chystaném programové­m prohlášení chybí. O opravu panelového domu v Blahoslavo­vě ulici by jeho obyvatelé přijít neměli, nová koalice ale chce zjistit, zda není předražená. (rsr)

 ??  ?? PRAHA
PRAHA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia