Dnes Prague Edition

Trpišovský: Od první minuty jsme byli horší

- — David Čermák

(Od našeho zpravodaje)

BORDEAUX

Na tiskových konferencí­ch většinou zápasy hodnotí obšírně, tentokrát byly jeho odpovědi stručnější. Na Jindřichu Trpišovské­m, trenérovi fotbalové Slavie, bylo znát, jak moc ho v utkání Evropské ligy proti Bordeaux rozladila nejen porážka 0:2, ale hlavně výkon.

Slávisté i přes prohru mají postup ve svých rukou, v posledním zápase skupiny proti Petrohradu jim doma stačí remíza.

Předvedli jste v Bordeaux nejhorší výkon ve skupině?

Zcela jednoznačn­ě. Náš výkon byl hodně špatný po všech stránkách. Už to, že soupeř tolikrát střílel a dopustili jsme se tolika nepřesnost­í, o tom jasně vypovídá.

Čím to? Vždyť doma jste soupeře skoro do ničeho nepustili.

Tady jsme tahali za kratší konec, protože soupeř nám nedovolil hrát tak, jak potřebujem­e. Zaostávali jsme běžecky od první minuty, soupeř byl rychlejší bez míče i s ním. Ztratili jsme nesmyslný počet míčů, a když jsme přežili pasáž, kdy jsme hráli nejhůř, dostali jsme zbytečný gól po standardní situaci, který nám zničil zbytek utkání.

Vytvořili jste si jedinou šanci, soupeř vás naopak ještě v závěru přitlačil a z jednoho z protiútoků přidal druhý gól.

Bohužel. S protiútoky jsme měli problémy, protože Bordeaux bylo běžecky skvěle vybavené a tentokrát hrálo nejrychlej­i ze všech zápasů, ve kterých jsem ho sledoval.

Překvapilo vás, jak se zlepšilo? Najednou vypadalo jako soupeř, jakého v české lize nepotkáte.

Nepotkáme se s takovou dynamikou, s prvním dotekem. Když nepočítám útočné souboje, ve kterých to mají hráči složitější, tak si nevybavím moment, kdy soupeř při prvním dotyku udělal chybu. Rychlost, práce s míčem a první dotek, to musím vypíchnout.

K postupu by vám stačila remíza. Věděl jste, že Petrohrad vede nad Kodaní a tím vám na dálku pomáhá?

Nevěděl, dozvěděl jsem se to až asi deset minut po zápase. Nebyl čas koukat na jiné výsledky, protože jsme tady od první minuty tahali za kratší konec.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia