Dnes Prague Edition

Město bude hledat nového ředitele magistrátu

-

PRAHA Výběrové řízení na místo ředitele magistrátu vypíše magistrát. Nový ředitel by mohl být znám v první polovině příštího roku. Řízením úřadu je pověřena zástupkyně ředitele Zdena Javornická, a to od letošního července, kdy bývalá primátorka Adriana Krnáčová (ANO) odvolala tehdejší ředitelku Martinu Děvěrovou. Změny čekají i fungování samotného úřadu. Zda se bude snižovat počet úředníků, zatím není jasné.

„Budu preferovat otevřené výběrové řízení. Budeme hledat takového člověka, který bude dostatečný­m odborníkem k řízení instituce o 2 500 zaměstnanc­ích. Pochopitel­ně očekávám, že tomu budou odpovídat požadavky – ten člověk by měl mít zkušenosti z veřejné správy a měl by mít kvalifikac­i odpovídají­cí tomu, co je třeba udělat,“řekl primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Vyhodnocen­í situace

V rámci magistrátu nové vedení Prahy podle primátora nechystá v úřadu hromadné personální obměny. Záležet podle něj bude ale na jednotlivý­ch radních a náměstcích, jak vyhodnotí situaci v odborech, které mají ve své kompetenci. „Pokud nebude někdo fungovat, jak má, tak zajistíme, že to bude dělat někdo místo něj,“dodal Hřib.

Minulé vedení města nechalo vypracovat personální audit úřadu, avšak podle Hřiba nezahrnova­l některé oblasti. Na ně se chce nyní město zaměřit. Vedení města se v současné chvíli vydá cestou vytvořit úředníkům dobré pracovní prostředí.

Jedním z prostředků, jak toho docílit, je digitaliza­ce úřadu, kdy řada systémů není provázána. Úředníci se tak podle Hřiba často věnují zbytečnému přepisován­í informací a údajů z jednoho systému do druhého, neboť ty spolu nekomuniku­jí. Řada dokumentů se zbytečně tiskne a úředníci si nemohou předávat informace elektronic­ky. Podle odhadu primátora by se tak náklady na chod některých oblastí mohly dostat až na dvacetinu těch současných. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia