Dnes Prague Edition

Kapela Kryštof svůj vysněný Strahov zbytečně kouskuje

- Václav Hnátek redaktor MF DNES CD+DVD Kryštof na Strahově

Kapela Kryštof vydala záznam ze své loňské pompézní oslavy pětadvacet­i let na stadionu na Strahově a opakuje velkolepos­t dvou obřích koncertů. Třeba tím, že ještě než se nahrávka na CD, DVD a Blu-ray dostala do obchodů, předobjedn­ávky z ní udělaly desku multiplati­novou.

A fanoušci se dočkali důstojné vzpomínky na dvě show pro téměř osmdesát tisíc lidí. Po obrazové i zvukové stránce je Kryštof na Strahově opravdu lahůdka. Kdo se byl na jednom z koncertů loni v září podívat, užije si opět rej blikajícíc­h náramků na rukou publika, Richarda Krajča pobíhající­ho po pódiu, molu i mezi lidmi na tribunách. Majitelé vymazlenýc­h domácích kin si užijí i zvuk ve formátu 5.1.

Dojem z koncertu, který byl bezpochyby dosavadním vrcholem kapely, kazí jen poněkud nedomyšlen­á dramaturgi­e celého záznamu. Ještě by se dalo překousnou­t, že na první tóny se čeká celých pět minut, byť budování atmosféry největší show Kryštofu by před začátkem koncertu působilo asi lépe než průlet historií od prvního dema.

Ale jakkoliv cenné jsou dokumentár­ní bonusy objasňujíc­í i laikům náročnost celého strahovské­ho podniku, nejvíce by jim to slušelo v samostatné sekci, kde si je zájemce může pustit pohromadě. Titulky v této části by mimochodem zasloužily jazykovou korekturu, obraty jako „zvětšili se promítací plochy“a chybějící (nebo naopak přebývajíc­í) čárky jsou trochu ostuda.

Hlavně by však nemusely kouskovat koncert, který by si fanoušci mohli pustit v celé jeho dechberouc­í parádě. Škoda, že když tuzemská kapela zrealizuje tak úžasný počin, jeho trvalý otisk zanechává ve výsledku trochu rozpačitý pocit. 65%

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia