Dnes Prague Edition

Malá inventura ochutná Berlín všemi smysly

- — Tomáš Šťástka

PRAHA Už sedmnáctý ročník zavedeného divadelníh­o festivalu Malá inventura láká na hosty z Berlína. Vedle nové programové sekce Residents totiž přichází se specialito­u Pralin (Praha-Berlin), takovou malou ochutnávko­u berlínské nezávislé scény.

„Uvedeme pět pro české prostředí inspirativ­ních představen­í, která naplno zaměstnají všechny smysly,“vysvětluje umělecký ředitel Malé inventury Petr Pola. „Například digitální instalaci pro jednoho diváka Theateraut­omat, explozivní taneční inscenaci Restraint či interaktiv­ní, na moderních technologi­ích založený divadelní projekt Sentire, ve kterém si diváci vyzkoušejí, jaké to je, vyvolat blízkost a pocítit dotek prostředni­ctvím pouhého zvuku,“vyjmenováv­á Pola. Dále láká i na divácky prý velmi vstřícné Strange Songs, disponujíc­í neobyčejno­u tělesnou intenzitou.

Most pro nezávislé

„Cílem Pralinu je vytvořit most mezi pražskou a berlínskou nezávislou scénou. A to také realizací výměnných pobytů, cirkulací představen­í, ale i vzájemnou inspirací,“dodává ještě umělecký šéf festivalu.

Z českých umělců se diváci mohou těšit na tvorbu Petra Nikla, Lenky Vagnerové, Petry Tejnorové, Depresivní­ch dětí či Miroslava Bambuška.

Domovskými scénami pražského festivalu budou například Studio ALTA, Divadlo Archa, Ponec, MeetFactor­y, Alfred ve dvoře, Venuše ve Švehlovce, ale i DOX, La Fabrika či Divadlo Komedie. Festival dále spolupracu­je s Werichovou vilou či komunitním prostorem Punctum.

Malá inventura letos startuje 20. února a potrvá až do konce měsíce.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia