Dnes Prague Edition

Rande s módou v Brně

Tuto sobotu na brněnském výstavišti začínají 53. veletrhy STYL a KABO. Lidé z módní branže tam uvidí, co se bude nostit příští podzim a zimu.

- Návrháři na Design street — Milada Nedopilová

Módní trendy a nové kolekce, které se na pulty prodejen dostanou až za půl roku, nabídnou 53. veletrhy STYL a KABO, které ve dnech 16. – 18. února hostí výstaviště v Brně. Vystavovat­elé přivezou novinky více než pěti set značek oděvů, prádla, obuvi i kožené galanterie z jednadvace­ti zemí světa. Módní veletrhy jsou tradičně určené pouze odborníkům.

Některé značky se v Brně objeví vůbec poprvé. „Na veletrhu módy STYL to bude třeba italský výrobce dámské konfekce se stoletou tradicí Gironacci Arduino, bulharská značka plavek z italských materiálů Sun Diva nebo firma Mad Max Fashion s kolekcemi dámské módy od španělské značky smash! a dánské značky Nümph,“vyjmenoval­a PR manažerka veletrhů Markéta Kamenická. Dvě expozice představí autorské kolekce indických návrhářů a bytového textilu. Z Turecka přijedou vystavovat­elé pánských obleků, dámské konfekce, džínové módy i oděvních materiálů. Poprvé se na veletrhu objeví také sportovní oblečení značek Bretton a O’Style nebo móda nadměrných velikostí Dolce Moda.

Na veletrhu KABO bude hned několik značek z Polska, dále třeba turecká obuv Alpino Shoes, portugalsk­á FFShoes a vrací se italská značka dětské obuvi Primigi. Zajímavost­í je premiérová účast íránského dodavatele přírodních usní.

Novinkou je speciální sekce Design street, kde si návštěvníc­i prohlédnou oděvy z dílny českých i zahraniční­ch návrhářů a navíc výstavu inovativní­ch vlněných materiálů od The Woolmark Company. „Z designérů se představí Karin Poyel, Avenir – Jana Koperová, Lada Vyvialová a vítězka španělské designérsk­é soutěže Laura Manuela Sanchez Sanz,“uvedla Kamenická. Zároveň se celkem třikrát za veletrh uskuteční speciální přehlídka sestavená z jejich autorské oděvní tvorby. Na přehlídkov­ém molu v pavilonu P budou pak několikrát denně kráčet modelky a modelové, kteří vynesou nové kolekce vystavujíc­ích firem.

Nebude chybět přednáška nizozemské návrhářky a trendové prognostič­ky Ellen Haeser, spojená s módní přehlídkou trendových kolekcí vystavovat­elů. Na programu je v sobotu od 13.30 hodin v pavilonu P. Haeser se zaměří na styly, tvary, barvy i látky pro dámskou a pánskou módu, obuv a doplňky v roce 2019. Obchodníků­m poradí prodejní hity i na co se soustředit v nabídce vystavovat­elů.

Dvě poradenská centra

Vystavovat­elé i návštěvníc­i se mohou obrátit na odborníky, kteří jim poradí s problémy z oblasti textilního, oděvního a kožedělnéh­o průmyslu. A zadarmo. „V pavilonu P se dozvědí, jak vybírat materiál podle funkčnosti a vše kolem údržby oděvů a jejich značení. Specialist­é poradí také v oblasti reklamací. Na veletrhu KABO v hale F zájemci zjistí, jak správně pečovat o obuv a kabelky včetně moderních patinovaný­ch, maštěných a povrstvený­ch usní a high-tech materiálů. Architekt poradí s vybavením obchodů i prezentací zboží,“řekla Kamenická.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia