Dnes Prague Edition

Šuškanda nám pomůže, věří režisér Jiří Mádl

- (spa)

PRAHA Přílivová vlna domácích romantický­ch komedií smetla i režijní a scenáristi­ckou novinku Jiřího Mádla Na střeše.

Zatímco milostné trampoty Žen v běhu, ve kterých Zlata Adamovská a její tři filmové dcery trénují maraton, přivedly o víkendu do kin skoro 148 tisíc zájemců, na Mádlův autorský příběh s Aloisem Švehlíkem v hlavní roli zavítalo jen přes devět tisíc návštěvník­ů.

„Neklesám na mysli,“reagoval přesto režisér komorní tragikomed­ie Na střeše. „Reakce na náš film jsou skvělé, dělají nám radost. Věřím, že stejně jako u mé prvotiny Pojedeme k moři zafunguje šuškanda a Na střeše si svoje diváky také najde,“dodal Mádl. Jeho debutový příběh s dětskými hrdiny totiž před pěti lety rovněž začínal s návštěvnos­tí kolem devíti tisíc lidí, ale postupně ji zdesetinás­obil.

Trefa pro Primu

Ačkoliv i snímek Na střeše výtečně baví, v kurzu jsou lidovější veselohry o lásce. Nynější obliba úsměvných romancí nahrává televizi Prima, která právě na daný žánr, ale rovněž na pohádky zaměřila svou koprodukčn­í strategii.

Loni byla partnerem divácky nejúspěšně­jšího českého filmu roku Po čem muži touží, který vidělo přes půl milionu lidí, letos přispěla ke vzniku příbuzně laděného hitu Ženy v běhu, jenž už během dvou týdnů našel přes čtyři sta tisíc návštěvník­ů.

Navíc se Prima podílela i na romantické komedii Léto s gentlemane­m, která do kin vejde pozítří, a tím zdaleka nekončí. Opět v koprodukci Primy se do konce roku objeví jednak sportovní veselohra s Jiřím Langmajere­m Přes prsty, jednak romantická podívaná s Annou Polívkovou Vánoce budou.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia