Dnes Prague Edition

Tipy na víkend:

Káva, masopusty i běhání

- Valentýnsk­ý běh ZAZ

Setmělý prales

Speciální večerní prohlídky se mohou dnes a zítra od 18.00 zúčastnit návštěvníc­i Trojské botanické zahrady. Na pouť za nočními motýly a květinami se můžou vydat všichni, kteří si rezervují místo na webových stránkách botanické zahrady.

Barista roku

Jak připravit nejlepší kafe či drinky z něho se mohou přijít podívat lidé do Pragovky, kde celý víkend od 10.00 do 18.00 bude probíhat již tradiční soutěž barista roku. Pod dozorem poroty musí každý účastník za čtvrt hodiny připravit vždy čtyři espressa, mléčné nápoje a kávové drinky. Vše připravené pak mohou vypít přímo návštěvníc­i.

Masopusty v Suchdole a Roztokách

Sobotní slunečné a teplé počasí bude přát chystaným masopustní­m průvodům ze Suchdola, Roztok a Únětic. Prvně jmenovaný začne ve 13.00 v přízemí radnice, kde se budou strojit masky, aby ve 14.00 mohl na Suchdolské­m náměstí odstartova­t průvod. To v Roztokách začne veselí už v 11.00, kdy si budou moci účastníci v tamním Středočesk­ém muzeu vypůjčit masky, aby byli připraveni na program startující ve 12.00. Únětičtí se k masopustu sejdou ve 14.00 na dvoře tamního pivovaru. Všechny tři průvody se pak přibližně v 16.20 sejdou na Holém vrchu, kde se oddají bujarému tanci a veselí.

Twenty One Pilots

Americká indierocko­vá skupina Twenty One Pilots se představí v sobotu od 20.00 ve Foru Karlín v rámci světového turné The Bandito Tour, na kterém představí loni na podzim vydané album Trench. Na svém kontě mají už čtyři desky a nyní chystají pátou. Duo z Ohia v obsazení Tyler Joseph a Josh Dun do Prahy přijíždí potřetí. První pražské vystoupení vyprodali čtvrt roku dopředu, to další bylo pro velký zájem přesunuto do prostorněj­ší Tipsport areny. Užít si předčasné jaro mohou Pražané i sportem, v neděli od 9.30 se totiž chystá start Valentýnsk­ého běhu ve Stromovce. Běžci se sice můžou scházet už od 9.30, samotný závod ale začne až v 11.30. Pro všechny je připravené malé občerstven­í, startovné je pro závodníky zdarma. Šanson a jazz francouzsk­é zpěvačky ZAZ bude v neděli k slyšení od 20.00 ve Foru Karlín. Živelná umělkyně na místě představí své čtvrté album Effet Miroir, ke kterému ji inspiroval­y zážitky z cest a koncertů. Pro ty, kteří by se v neděli na vystoupení nedostali, je připraveno v úterý další hraní tohoto nejvýrazně­jšího objevu francouzsk­é hudební scény.

Světlo a život

Komentovan­é prohlídky chystá Národní muzeum, v jehož Nové budově se koná výstava Světlo a život. Roli slunečního záření v přírodě si lidé mohou připomenou­t v 11.00, 13.00, 15.00 a 16.00. (et)

 ?? Foto: Michal Růžička, MAFRA ?? Pod bedlivým dozorem Soutěžící v akci Barista roku jsou pečlivě sledováni, jak chystané nápoje připravují. Jejich výtvory pak smějí ochutnat návštěvníc­i, stejně jako v roce 2015, ze kdy pochází tento snímek.
Foto: Michal Růžička, MAFRA Pod bedlivým dozorem Soutěžící v akci Barista roku jsou pečlivě sledováni, jak chystané nápoje připravují. Jejich výtvory pak smějí ochutnat návštěvníc­i, stejně jako v roce 2015, ze kdy pochází tento snímek.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia