Dnes Prague Edition

Tunel a trest Uhlobarono­vo duchovní cvičení

-

Koláček a šamanismus Někdejší uhlobaron Antonio (dříve Antonín) Koláček včera znovu stanul před pražským městským soudem. Koláček, vyznavač šamanismu, předvedl v soudní síni nezvyklá duchovní cvičení. Stát od něj a dalších obžalovaný­ch chce uhradit škody nejméně 2,2 miliardy korun. Koláčka už pravomocně odsoudil švýcarský soud, trest má nastoupit v květnu.

PRAHA Pouhé modlení už nestačí. Bývalý uhlobaron a buddhista Antonín Koláček, dnes Antonio, včera před zahájením hlavního líčení s manažery Mostecké uhelné prováděl celé duchovní cvičení. Trvalo zhruba minutu.

Koláček je se svými spolupraco­vníky obžalován, že poškodil stát při obchodech s akciemi dolů o tři miliardy korun.

Soudkyně Silvie Slepičková nehnula ani brvou a Koláčka nechala jeho cviky dokončit. Příliš mu zjevně nepomáhají, protože Koláčka už kvůli dolům poslal za mříže švýcarský soud a venku je jen kvůli odkladu nástupu.

Včera měly vypovídat dvě z Koláčkovýc­h manželek, z nichž dorazila jedna – Anna Koláčková. Soud je vyslýchal i proto, že se podílely na manželově podnikání. Svědčila i jeho asistentka a soudkyně stihla přečíst i některé listinné důkazy.

V dalších dnech má Městský soud v Praze v procesu s Mosteckou uhelnou na programu výslechy velmi klíčových svědků.

V ohrádce by měli vystoupit například bývalý ministr financí Pavel Mertlík nebo exministr průmyslu Miroslav Grégr. Byl to právě Grégr, kdo vládě navrhl odkup zbytku MUS, kvůli kterému stojí obžalovaní před soudem.

Proces však hned tak neskončí, naplánován je až do podzimu. (jp)

 ?? Foto: Petr Topič, MAFRA ??
Foto: Petr Topič, MAFRA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia