Dnes Prague Edition

Další fuška pro Spartu. Duklu udolal Tetteh

Dvakrát fotbalová Sparta na Julisce prohrávala, pokaždé srovnala. Ale na vítězství 3:2 se i tentokrát hodně nadřela

- David Čermák fotbalový reportér MF DNES

Na branku Dukly vypálil čtyřikrát – a pořád nic. Až na pátý pokus mohl Benjamin Tetteh, útočník fotbalové Sparty, vybuchnout radostí.

Do konce zápasu na Julisce zbývalo deset minut a Sparta trnula. Co když tu ztratí body? S posledním týmem tabulky? Až Tettehova hlavička po centru bývalého dukláka Hanouska z levé strany ji zachránila.

„Byly to nervy, výhry si hodně vážíme,“oddechl si kouč Zdeněk Ščasný.

Vítězství 3:2 se počítá, ale stejně jako před týdnem proti Bohemians, také v dalším malém pražském derby se Sparta na tři body hodně natrápila. S jedním rozdílem: tentokrát se diváci dobře bavili.

Zatímco v prvním jarním kole na Letné fotbal trpěl, včera v Dejvicích se bylo na co dívat. Dlouho hlavně díky Dukle, která si na mocnějšího souseda od začátku pěkně vyšlápla.

Sice bojuje o přežití a jejím hlavním cílem je vyhnout se přímému sestupu, ale Spartu zaskočila už po dvou minutách.

Kapitán Miloševič napřáhl z pětadvacet­i metrů, balon nabral zvláštní trajektori­i, zaplul do horního růžku... A Sparta byla opařená.

Zatímco střelec běžel slavit ke kameře, Ščasný se na lavičce v černém kulichu zamračil.

Sparťané brzy vyrovnali, ale po pauze měli znovu namále: křížnou střelou domácím vrátil vedení výborně hrající Španěl González a Dukla měla i další možnosti.

„Možná je to troufalé, ale tentokrát jsme byli lepší než Sparta,“vypálil po zápase zklamaný kouč Dukly Roman Skuhravý.

Pokud Sparta za něco zaslouží pochvalu, pak za to, že ji obdržené góly nepoložily – měla chuť se o výsledek poprat a nakonec za snahu dostala vytouženou odměnu.

Z několika nadějných možností se ujaly tři. Nejdřív se po deseti minutách míč šťastně odrazil ke Kangovi, který místo oslavy jen klusal na vlastní polovinu a gestikulov­al na spoluhráče: Pojďte, jedeme dál!

Na Gonzálezov­u trefu zase rychle reagoval hlavičkují­cí Zahustel, který potrestal špatné bránění přímého kopu.

A vítězství zařídil Tetteh – i jemu nechali obránci Dukly ve vápně příliš prostoru.

Strhující zápas pobavil nestranné diváky, ale Sparta by si z něj měla vzít ponaučení: ještě zdaleka není vyléčená a silnější soupeř by její laciné ztráty určitě dokázal potrestat víc než Dukla, která se dlouhodobě pere sama se sebou.

Letenští poprvé ukázali záložníka Karlssona, který se neuvedl špatně, ale nejvíc spoléhají na návrat Bořka Dočkala, který už včera po návratu z Číny zachumlaný v bundě zápas sledoval naživo.

„Na příští kolo proti Baníku už by měl být určitě připravený,“odtajnil Ščasný. „Doufám, že se do té doby stihne všechno dořešit.“

 ?? Foto: ČTK ?? Vydřená výhra Sparta dvakrát prohrávala, ale silou vůle zápas na hřišti poslední Dukly otočila. Mezi střelce se zapsal i Kanga.
Foto: ČTK Vydřená výhra Sparta dvakrát prohrávala, ale silou vůle zápas na hřišti poslední Dukly otočila. Mezi střelce se zapsal i Kanga.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia