Dnes Prague Edition

4. STRANA zákl. for.

-

Přílohy DAP

Označte ve sloupci vpravo počet listů daného typu přílohy podle toho, kterou přikládáte. Přílohy se dávají finančnímu úřadu v originále, od všech si však uschovejte kopii.

Model: Evžen má celkem čtyři přílohy: Přílohu číslo 1 daňového přiznání (podnikání), potvrzení o úrocích ze stavebního spoření, potvrzení o školkovném a čestné prohlášení manželky o výši příjmů.

První bílá tabulka

Prohlašuji, že… Zaměstnanc­i se obvykle jejím vyplňování­m nemusí zabývat. Týká se těch, kteří svěřují růžové formuláře daňovému poradci.

Druhá bílá tabulka

Do kolonky Datum vepíšete, kolikátého je, a do políčka Vlastnoruč­ní podpis se podepíšete – když zapomenete, budete muset na úřad znovu.

Model: Evžen píše datum a podepisuje se.

Pokud máte přeplatek, je důležité vyplnit Žádost o vrácení přeplatku, to jsou neoznačené řádky v bílém boxu na straně 4 daňového přiznání. Zvolíte, zda si chcete nechat peníze poslat poštou na adresu, nebo na bankovní účet (to je rychlejší). I když daňové přiznání vyplníte a odevzdáte teď, finanční úřad bude peníze posílat až v průběhu dubna. Nakonec napíšete datum a opět se vlastnoruč­ně podepíšete.

Model: Evžen díky bonusu na děti dostane od státu 11 882 korun, ačkoli neplatil žádné zálohy na daň z příjmů. Protože si nevypočetl daň vyšší než 30 000 korun, není ani v příštím roce povinen zálohy hradit. — Konzultace: Blanka Marková, Ekofi.cz

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia