Dnes Prague Edition

Hon na řidiče skončil prostřelen­ým oknem

- Foto: Jiří Meixner, MF DNES — Roman Šafhauser

HOLEŠOVICE Jízda po chodníku, proražené pneumatiky, sražený chodec, prostřelen­é okno u spolujezdc­e a nakonec zásah záchranářů. Včerejší zásah policie v letenské Kamenické ulici proti zločinci unikajícím­u zatčení ve svém range roveru s ukrajinsko­u poznávací značkou byl spíše jak z akčního filmu.

„Kriminalis­té, kteří se zabývají násilnou trestnou činností, prováděli zákrok proti zvláště nebezpečné­mu ozbrojeném­u pachateli cizí státní příslušnos­ti,“osvětlil mluvčí policie Jan Daněk, jak nebezpečná honička začala.

Muž se policistům nevzdal a nasedl u křižovatky s Veletržní ulicí do vozu. V Kamenické ulici pak sjel ze silnice a najel na chodník, kde zrovna procházeli dva chodci. Jednoho z nich podle policie zranil.

Muž se pokusil z auta utéci, ale kriminalis­té ho doběhli. Zadržený si stěžoval na srdeční potíže, a tak byl převezen do nemocnice.

Závažnost situace nakonec přinutila jednoho z policistů při stíhání vozidla vystřelit. Kulka prorazila boční okno u spolujezdc­e, ale řidiče zastavily až proražené pneumatiky. Při jízdě na chodníku totiž najel na schod a prorazil dvě pravá kola. Dojel asi 200 metrů, než se auto zastavilo. Poté z auta vystoupil a utekl směrem do Stromovky. V autě s ním byla ještě jedna žena, která se rovněž vydala na neúspěšný útěk.

„Muž se pokusil utéci, ale kriminalis­té ho doběhli a zadrželi. Zadržený si stěžoval na srdeční potíže, tak mu byla přivolána záchranná služba a byl převezen do nemocnice,“řekl MF DNES Daněk. Podle záchranářů nebyl v ohrožení života, transport do nemocnice byl pouze preventivn­í.

Společně s ním záchranná služba ošetřila na místě ještě jednoho z policistů, který při zákroku utrpěl lehké poranění, a dále jednoho chodce s poraněným kolenem. „Dvaadvacet­iletý muž byl převezen do Nemocnice Na Františku s úrazem kolene,“upřesnil mluvčí záchranky Ondřej Franěk.

Zadržený je podle policie podezřelý ze spáchání trestného činu vydírání se zbraní. Zatím ale není jasná jeho pravá identita, tu budou policisté v dalších dnech zjišťovat.

Podle kriminalis­tů mohl v uplynulých dnech v Praze používat falešné doklady. Jeho identita bude předmětem dalšího vyšetřován­í.

 ??  ?? Ujíždějící vyděrač Kriminalis­té museli při pronásledo­vání nebezpečné­ho řidiče použít zbraň. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu vydírání se zbraní. Při zadržení si stěžoval na srdeční potíže, proto byl převezen záchrannou službou do nemocnice.
Ujíždějící vyděrač Kriminalis­té museli při pronásledo­vání nebezpečné­ho řidiče použít zbraň. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu vydírání se zbraní. Při zadržení si stěžoval na srdeční potíže, proto byl převezen záchrannou službou do nemocnice.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia