Dnes Prague Edition

Zima končí, lyžařské areály postupně zavírají

-

PRAHA Lyžařské podmínky vylepšil v českých skiareálec­h nový sníh. Přesto některé z nich ukončí po tomto víkendu sezonu, což se týká zejména menších a níže položených středisek. Mnoho jiných se chystá přejít na omezený provoz.

V Krkonoších omezí provoz například SkiResort Černá hora – Pec pod Sněžkou, od pondělí zůstanou otevřené už jen výše položené areály Černá hora, Pec pod Sněžkou a Velká Úpa. Bez omezení pokračují Špindlerův Mlýn nebo Rokytnice nad Jizerou. Na svazích je tam stále přes metr sněhu.

Kvůli úbytku lyžařů v neděli ukončí sezonu Ještěd. Stejně tak skončí lyžařská sezona na Ústecku, příští týden už zřejmě nepojede Telnice ani Bouřňák. Do hor mohou stále vyrazit běžkaři. Magistrály v Krušných i Jizerských horách jsou v dobrém stavu, vyjet do stopy se dá také na Šumavě v okolí Železné Rudy nebo Modravy. Úprava magistrály v Jizerských horách však bude od pátku omezena kvůli ochraně vzácného tetřívka, kterému začíná období rozmnožová­ní.

Také na území šumavského národního parku se mohou stopy upravovat už jen do pátku. Sjezdové podmínky Šumavě výrazně zlepšil čerstvý sníh. Skiareál Lipno nabízí 12 kilometrů sjezdovek, na Špičáku by se mělo lyžovat až do konce března. Provoz ale už ukončily areály v Nýrsku, v Přimdě v Českém lese, v Kocourově u Klatov, v Hartmanicí­ch či v Kašperskýc­h Horách.

Na Vysočině jsou v provozu poslední tři sjezdovky. Je to Šacberk u Jihlavy, Harusův kopec v Novém Městě na Moravě a Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí. Pouze Šacberk bude fungovat i po víkendu. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia