Dnes Prague Edition

Sen zn. Chelsea: Stochův návrat i duel kudrnáčů

- — David Čermák

Když na začátku týdne dostal první pozvánku do reprezenta­ce, hned se zajímal, jestli v přípravě proti Brazílii narazí na dvojníka.

„Davida Luize jsem v nominaci nenašel, tak jsem už ani nečetl dál,“mávl rukou Alex Král, záložník fotbalové Slavie, kterého s brazilským stoperem pojí neposedné kudrnaté vlasy. „Potkat ho se Slavií v Evropské lize? To by byl sen!“

Sen se včera splnil nejen Královi, ale i všem jeho spoluhráčů­m. Slavia ve čtvrtfinál­e opravdu vyfasovala Chelsea, kde je Luiz oporou. Nebo přesněji: jednou z mnoha. Nejen pro hráče byla Chelsea lákadlem, i fanoušci jsou natěšení na 11. duben, kdy se v Praze představí tým nabitý hvězdami.

Když projíždíte její soupisku, téměř na každém řádku vás bouchne do očí velké jméno.

Brankář: Kepa Arrizabala­ga, nejdražší gólman planety.

Obránci: Kromě Luize Alonso, Azpilicuet­a, Cahill.

Záložníci: dříč Kanté, francouzsk­ý mistr světa. Vedle něj Kovačič, Jorginho, Barkley.

A to nejlepší číhá v útoku: belgický génius Hazard, kterého vábí Real Madrid, k němu letní posila Higuaín, Willian nebo Giroud.

Slávisté si uvědomují, kdo na ně číhá, přesto se nemohou dočkat.

„Fantazie,“zaradoval se záložník Miroslav Stoch. „Chelsea odmalička fandím, sleduju všechny její zápasy a vím, jak těžké to budeme mít. Utkáme se s top týmem, tohle je los na úrovni Ligy mistrů.“

Stoch ví, o čem mluví: v akademii Chelsea vyrůstal, celou jednu sezonu objížděl zápasy s áčkem, a i když se málokdy zvedl z lavičky, posbíral pět startů.

Tehdy Chelsea prošla až do semifinále Ligy mistrů, letos na ni zbyla jen druhá nejprestiž­nější soutěž. Tou prochází bez zaváhání. Dynamo Kyjev, letního slávistick­ého přemožitel­e z boje o Ligu mistrů, z osmifinále vyprovodil­a celkovým skóre 8:0.

Ale bezchybná není. V lize zakopává často, navíc řešila vážné vnitřní pnutí – konflikt mezi koučem Sarrim a gólmanem Kepou.

Dojem napravuje v Evropě. I proti Slavii? třeba

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia