Dnes Prague Edition

Plzeň v lize ztrácí, tentokrát prohrála v Teplicích

Další porážka

- — David Čermák

Není zvyklá sbírat porážky. Vždyť obhajuje titul, ještě na podzim v Lize mistrů trápila Real Madrid na jeho hřišti a doma dokonce porazila AS Řím.

Ale jaro, to fotbalové Plzni nevychází.

Fanoušci pochopí, že nezvládla pohárový dvojzápas se Záhřebem. Omluví remízu v Mladé Boleslavi. Ale debakl v minulém kole na Spartě? A včerejší porážka 1:2 v Teplicích? Pozor, to už zavání krizí.

Viktoria během týdne předvedla dva nepovedené výkony, sama se připravila o důležité body. A tak pomalu couvá ze souboje o titul, ve kterém má teď výrazně navrch rozjetá Slavia.

Pohled na tabulku je pro Plzeň po včerejšku neveselý: když slávisté v neděli porazí Příbram, utečou jí už na devět bodů. A naopak se může přiblížit třetí Sparta, která nabírá formu. Pokud dnes zvládne domácí utkání s Olomoucí, odstup se smrskne na pět bodů – a to už není nedostižná ztráta.

Plzeň si včera v Teplicích zavařila už během úvodní půlhodiny, kdy dvakrát inkasovala. Poprvé po pěti minutách, kdy ve skluzu uklidil míč do branky Hora.

Druhý trest za liknavost připravil Moulis, který utekl obráncům a prostřelil gólmana Hrušku.

Hrošovskéh­o snížení ve druhé půli nestačilo, Plzni nepomohlo ani dvacet střel, spousta šancí a závěrečný tlak: v posledních vteřinách zahodili tutovky Pernica a Havel, kterého vychytal brankář Grigar.

„Hlavně první poločas jsme nezvládli. Někteří hráči snad ani nebyli na přípravě,“hromoval kouč Pavel Vrba. „Pokazili jsme si to sami, když nedáme góly, je nám k ničemu, že jsme chvílemi byli lepší.“

Co s tím? Pokud chce Plzeň ještě uvažovat o titulu, bude potřebovat nejen vlastní zlepšení, ale i ztráty Slavie.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia