Dnes Prague Edition

S gejzírem u radnice se politici fotili a předháněli se v glosování

-

STARÉ MĚSTO Sociální sítě včera dopoledne „zaplavily“fotografie pražských zastupitel­ů s gejzírem vody před magistráte­m. Někteří havárii na vodovodním potrubí s nadsázkou označovali za nový vodní prvek. Opozice ji využila ke kritice.

Potrubí prasklo dopoledne těsně před začátkem jednání zastupitel­stva v ulici U Radnice před vchodem do budovy magistrátu. Selfie s „vodotryske­m“si pořídili například Jan Čižinský s Hanou Třeštíkovo­u z hnutí Praha sobě nebo náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN). „Taková fontána dnes na mě čekala při příchodu do práce! Nejedná se o nové vodní prvky v ulicích v rámci adaptační strategie na změnu klimatu,“napsal Hlubuček na Facebooku. Podobně situaci okomentova­l magistrátn­í zastupitel a starosta Prahy 14 Radek Vondra (TOP 09). „Snižování dopadu klimatické změny u magistrátu. Na můj vkus hodně pirátský přístup,“glosoval. Opoziční zastupitel Petr Stuchlík (ANO) popíchl primátora Zdeňka Hřiba. „Pane primátore, co s tím uděláte? Opravíte to, nebo přes to hodíte tibetskou vlajku a uspořádáte komunitní setkání u vodotrysku?“napsal.

Technici Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) pracující na opravě obnovili dodávku vody přibližně do půl druhé odpoledne. „Praskl vodovodní řad o průměru 200 milimetrů, šlo zřejmě o únavu materiálu,“uvedl mluvčí (PVK) Tomáš Mrázek. Bez vody byly podle něj asi dva tisíce odběratelů. Voda netekla také na magistrátu, proto se zastupitel­é dlouhou dobu dohadovali, zda přeruší zasedání, nakonec bez tekoucí vody vydrželi. (rsr)

 ?? Foto: Facebook J. Čižinského ?? Selfie Jan Čižinský a Hana Třeštíková.
Foto: Facebook J. Čižinského Selfie Jan Čižinský a Hana Třeštíková.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia