Dnes Prague Edition

GENERACEMI PROVĚŘENÁ KVALITA

Česká značka MORA je plná života. Je s námi téměř 200 let.

- Více na www.mora.cz

MORA patří k nejstarším původním českoslove­nským značkám. Zrodila se v roce 1825 v Mariánském Údolí nedaleko Olomouce a zboží pro domácnost začala vyrábět o několik let později. Výrobek, který z moravské továrny udělal absolutní fenomén, tedy plynový sporák, spatřil poprvé světlo světa přesně před sto lety. Následoval­y spotřebiče z oblasti vaření i topné techniky, plynové kotle i průtokové ohřívače.

Dnes MORA nabízí kompletní sortiment od vestavných spotřebičů, jako jsou trouby, varné desky či chladničky přes mikrovlnné trouby a myčky až po odsavače par či sporáky. Nechybí ani řada malých domácích spotřebičů. Značka MORA rozhodně není usedlá. I díky své české základně bedlivě naslouchá svým zákazníkům a umí vyhovět jejich aktuálním přáním a potřebám.

Dlouholetá historie a úspěch značky MORA je položen na základech kvalitní práce a na moderních výrobních technologi­ích. Jeden z nejstaršíc­h závodů na světě, který vyrábí zejména sporáky už neuvěřitel­ná dvě století, však neusíná na vavřínech. V rámci postupujíc­ích výrobních trendů se roku 2005 stala MORA součástí skupiny GORENJE Group, která patří mezi největší evropské výrobce domácích spotřebičů.

„Rozhodnutí koupit závod MORA byl jeden z našich nejlepších kroků,“konstatuje i po letech generální ředitel CZ/SK Hisense Gorenje Group Stane Romih a dodává: „Dnes se v závodu MORA Moravia vyrábějí sporáky pro celou Evropu. Ročně brány společnost­i opouští půl milionu spotřebičů, denně se vyrobí průměrně 1 900 spotřebičů a až 23 různých typů. Investice v řádech milionů eur umožnily vytvořit z továrny moderní technologi­ckou základnu schopnou výroby jakýchkoli varných výrobků za použití moderních výrobních linek, kdy výroba lisovaných dílců je srovnateln­á se zařízením automobile­k.“

Společnost nikdy neustala ve zlepšování produktů a posilování výzkumu a technologi­ckého vývoje. Z tohoto důvodu se v loňském roce společnost GORENJE Group spojila s předním světovým elektro výrobcem Hisense. Výsledkem je získání nejmoderně­jších technologi­í pro výrobu svých spotřebičů.

Buďte aktivní: spolu nám to šlape!

Značka MORA se může pyšnit tím, že vždy dokázala stačit tempu doby a servírovat svým zákazníkům produkty přesně na míru jejich přání a potřeb. Historické kroniky dokládají, že když na přelomu devatenáct­ého a dvacátého století vzrostla v Jižní Americe poptávka po mlýncích na kukuřici, MORA obratem začala stroje vyrábět a dodávat. Podobných příkladů jsou desítky až do dneška. Regina Netolická, ředitelka marketingu Hisense Gorenje Group CZ/SK, vysvětluje: „Sledujeme, co zákazníkům chybí. Chceme letos zapojit i další, mladou generaci klientů, kteří mají rodinný život přirozeně propojený s novými technologi­emi a funkcemi spotřebičů. Nová kampaň „Spolu nám to šlape“cílí na aktivní životní styl rodin a do aktivit jsme hned od začátku zapojili dvě známé činorodé maminky a sportovkyn­ě. Cvičitelku Hanku Kynychovou a olympijsko­u vítězku a mistryni světa v běhu na lyžích Kateřinu Neumannovo­u. Ty budou po celý rok přinášet inspiraci, co můžete společně s rodinou podnikat, vařit a jak trávit příjemné aktivní chvilky.“

MORA není jen plynový sporák: objevte kouzlo indukce

Značka letos představuj­e novinky v indukčních varných deskách, které se směle řadí mezi špičky na trhu. Nové indukční desky MORA charakteri­zuje vysoká kvalita, inovativní funkce, pěkný vzhled a skvělá cena. V široké škále spotřebičů si vybere i náročnější zákazník. „Při výběru indukční varné desky jsme nechtěli zákazníky limitovat velikostí a tvarem varných nádob, a proto jsme do naší nabídky zařadili i nové indukční desky v šíři 80 cm a také modely s možností využití oktagonový­ch AreaFlex zón. Zní-li vám název příliš odborně, vězte, že realita je velmi jednoduchá: prostě můžete snadno propojit dvě varné zóny vedle sebe a využít tak celé této plochy pro vaření v nádobách nejrůznějš­ích tvarů, počtu a rozměrů,“doplňuje Stane Romih.

Chytré funkce pouhým dotykem

Indukční desky jsou vybaveny dotykovým ovládáním, aby jejich použití bylo příjemné a uživatelsk­y komfortní. Všechny chytré funkce jsou přínosem pro kuchaře. Třeba funkce StayWarm zajistí udržování konstantní teploty 70 °C, díky níž si jídlo zachová původní chuť a teplotu až do chvíle, než se konečně celá rodina sejde u stolu a vy můžete podávat nedělní oběd.

Také se vám už někdy stalo, že potřebujet­e od rozvařenéh­o oběda na chvilku odběhnout? Využijte funkce StopGo. Jedním dotykem pozastaví vaření, aniž ztratíte nastavené parametry. Když nestíháme u plotny sledovat i čas, pomůže funkce TimeAssist. Nastavíte si dobu, jak dlouhou potřebujet­e, a deska ji za vás ohlídá. Potřebujet­e jemně rozpustit máslo nebo čokoládu na skvělou polevu vašeho báječného koláče? Šetrné rozpouštěn­í či rozmrazová­ní při teplotě 40 °C zajistí funkce SoftMelt. Varná deska disponuje i extra výkonnou funkcí PowerBoost, která výrazně zkracuje dobu ohřevu. Nechybí ani dětská pojistka, která brání přenastave­ní a blokuje ovládání. Pokud jste ráno rozespalí, oceníte na přípravu vajíček kuchyňskou minutku EggTimer, která pohlídá, že vajíčka budou přesně tak, jak je máte rádi. V případě nechtěného vypnutí varné desky využijete funkci Recall. Během pěti sekund po vypnutí desky lze vyvolat poslední použité nastavení na varných zónách. Po odebrání nádoby z indukční desky se nečinná varná zóna sama automatick­y vypne.

Za legendou do Národního technickéh­o muzea

Spotřebiče MORA mají české rodiny v oblibě už řadu generací. V loňském roce naše republika slavila sté výročí od vzniku samostatné­ho Českoslove­nska. K této události připravilo Národní technické muzeum expozici, která je prezentací současných, ale i tradičních domácích výrobců. MORA byla také přizvána účastnit se této jedinečné výstavy s názvem „Made in Czechoslov­akia aneb průmysl, který dobyl svět“. Slavnostní zahájení výstavy proběhlo v říjnu 2018, ale vy ji máte možnost navštívit až do konce června 2019.

Značka MORA se může pyšnit tím, že vždy dokázala stačit tempu doby a servírovat svým zákazníkům produkty přesně na míru jejich přání a potřeb.

 ??  ?? Ambasadork­y značky MORA Kateřina Neumannová a Hanka Kynychová.
Ambasadork­y značky MORA Kateřina Neumannová a Hanka Kynychová.
 ??  ??
 ??  ?? Indukční varná deska Deska nové generace MORA VDIT 656 X s nerezovým rámečkem a s řadou technologi­cky vyspělých funkcí. Disponuje oktagonový­mi zónami AreaFlex, které můžete spojit do jedné, čímž vám vznikne jedna velká praktická varná plocha.
Indukční varná deska Deska nové generace MORA VDIT 656 X s nerezovým rámečkem a s řadou technologi­cky vyspělých funkcí. Disponuje oktagonový­mi zónami AreaFlex, které můžete spojit do jedné, čímž vám vznikne jedna velká praktická varná plocha.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia