Dnes Prague Edition

Hasiči a policisté vyvedli při požárech desítky lidí z bytů

-

PRAHA Rušný víkend mají za sebou pražští hasiči. Při třech požárech v obytných objektech a jednom v dílně zachránili téměř dvacet lidí, další desítky evakuovala policie nebo z budov odešli sami.

Při jednom z požárů, kdy hořela dílna v ulici Na Výtoni v Praze 2, se lehce zranil jeden hasič, zdravotnič­tí záchranáři ho preventivn­ě odvezli k vyšetření do nemocnice, sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka.

Pět lidí hasiči zachránili pomocí vyváděcích masek v sobotu večer z domu v Jeseniově ulici v Praze 3. V jednom z bytů ve třetím patře hořelo vybavení kuchyně, hasiči požár lokalizova­li za šest minut po svém příjezdu. Dům pak odvětrali přetlakovo­u ventilací, vyšetřovat­el odhadl škodu na 200 tisíc korun. Příčina vzniku ohně se vyšetřuje.

Dalších třináct lidí a dva psy hasiči i pomocí výškové techniky zachránili z domu v Branické ulici v Praze 4, kde v neděli kolem 05.30 hořel odpad ve vnitroblok­u domu. Po uhašení odpadu a odvětrání domu se lidé mohli vrátit do svých domovů. Požár způsobil škodu 150 tisíc korun, příčina se zjišťuje.

U požáru dílny v ulici Na Výtoni hasiči zasahovali několik minut po půlnoci, uvnitř hořel osobní automobil, dodávka a motocykl. Policisté před příjezdem hasičů z objektu u dílny evakuovali asi dvacet lidí, požár byl lokalizová­n krátce po půl jedné v noci.

„Před jednou hodinou ranní se evakuovaní nájemníci mohli vrátit do svých domovů. Rozsah škod i příčina požáru jsou předmětem dalšího šetření,“uvedl Kavka.

Ještě v sobotu večer hořelo vybavení bytu ve třetím patře obytného objektu v ulici K Třebonicům v Řeporyjích. Evakuováno bylo jedenáct lidí.

„Požár dostali hasiči pod kontrolu za několik minut, následně odvětrali prostor domu,“popsal mluvčí. Také u tohoto požáru jeho příčina a způsobená škoda zatím nebyly stanoveny. (ČTK)

 ?? Foto: HZS Praha ?? V kyslíkové masce Při požáru domu v Braníku hasiči zachránili třináct lidí a dva psy.
Foto: HZS Praha V kyslíkové masce Při požáru domu v Braníku hasiči zachránili třináct lidí a dva psy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia