Dnes Prague Edition

Bývala to jistota, ale letos Červenka nejede

-

PRAHA Hokejové mistrovstv­í světa a Roman Červenka. Tohle spojení dlouhé roky fungovalo.

Až letos je šlus.

Za národní tým odehrál odchovanec Slavie 157 zápasů a vstřelil 41 branek. Má tak na kontě nejvíce startů i gólů ze všech aktivních reprezenta­ntů. Na mistrovstv­í světa startoval osmkrát, k tomu přidal tři účasti na olympiádác­h, v národním dresu bojoval i na prestižním Světovém poháru.

Proč tedy bude letos chybět? Na šampionát do Bratislavy nepustí třiatřicet­iletého problémy.

„Cítím, že se to za poslední roky hrozně nastřádalo. Tentokrát jsem vycítil, že je potřeba se dát pořádně dohromady. Odpočinout si, ale zároveň i potrénovat. Určitě mě mrzí, že se o mistrovstv­í nepoperu, vždycky za reprezenta­ci hraju rád. Ale teď to opravdu nejde. Možná i kvůli tomu, že jsem v minulých letech měl vždycky po mistrovstv­í kratší léto, mě to tentokrát dohnalo,“popsal pro ČTK své rozpoložen­í Roman Červenka. útočníka zdravotní

V letošní sezoně nastupoval ve švýcarské lize za Curych. Jenže z kabiny se až příliš často stěhoval do ordinací špitálů.

Nejprve měl vážné problémy s plicní embolií, později pro změnu s kyčlí a se zády, což se během jeho kariéry opakuje.

Ze zdravotníc­h důvodů odehrál v klubové sezoně jen 26 zápasů.

A víc už letos nepřidá. „Mrzí mě to, nároďák pro mě vždycky znamenal nejvíc. Ale teď to nejde. Potřebuju všechno doléčit,“vzkázal Červenka.

Kde bude působit v příští sezoně, to zatím není úplné zřejmé.

Ve hře totiž zůstává i návrat do české extraligy, kde se o gólového bombarďáka zajímá především ambiciózní Hradec Králové. Sportovní ředitel klubu Jaroslav Bednář se s Červenkou velmi dobře zná ze Slavie a má pro něj připraven pořádný balík.

„Uvidíme,“usmál se Roman Červenka. „Prioritou pro mě zůstává setrvání v zahraničí, ve Švýcarsku se mi líbí, nemám žádný důvod odcházet,“řekl mistr světa z roku 2010 a majitel českého i ruského titulu.

Poradní hlas získá i doma. „Rodina je na prvním místě. Na druhou stranu rodinná atmosféra se hrozně odvíjí od toho, jak se mi zrovna daří v práci,“uvedl populární hokejista. (prp) byt 6046177881­88766 v Praze, mám nebo křídlo. 6023668311­93045 hotovost.

velkou knižní pozůstalos­t, Praha a okolí. Tel:603478873

zaměstnanc­e ambasády a konzulátu hledáme byty k pronájmu v Praze. T. 723047669.189208

velkou knižní pozůstalos­t. Knihy, příp. i starožitný a retro nábytek vhodný do stylové čítárny - knihovnu, křesla, stolek, lampu, aj. Tel. 603478873

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia