Dnes Prague Edition

Ve dvou se to lépe táhne. Třeba až k titulu?

-

Vypadalo to tak snadně. Vlastně postačilo jen správně naštelovat čepel, od níž se puk došoural do brány.

Přesně takhle včera vypadala úvodní trefa Milana Gulaše, která nasměroval­a plzeňské hokejisty k druhé semifinálo­vé výhře 3:2 nad Třincem. Excelentní pas servíroval Jan Kovář.

K namíchání úspěšné směsi potřebujet­e v play off sladit spoustu přísad. Štěstí, aby se vám vyhýbala zranění. Perfektně chytajícíh­o gólmana. Soustředěn­ost. Poctivost. Obětavou defenzivu, která však ještě výrazněji vynikne, pokud hájíte vedení. A k tomu vám dopomůže sehrané ofenzivní duo.

Jako to dřív v extralize uměli Patera s Procházkou, znojemští Slováci Uram s Pucherem, zlínští Leška s Balaštíkem nebo plzeňští Straka s Vlasákem.

Teď na jejich souhru navazují v klubu Gulaš s Kovářem. Ve středečním

mači si oba připsali tři body a Kovář se jen potutelně usmíval: „Někdy to tak vyjde. A teď nám to prostě sedlo.“

Včera to tak nějak sedlo znovu a Plzeň dělí už dva kroky od finále. „Ke konci to bylo jen o tom vyhazovat puky a ubránit to,“pronesl centr Kovář.

Asi jste pochopili, že při tuctových rozhovorec­h neohromí vtipnou hláškou nebo detailním rozborem konkrétní situace.

Víc za něj hovoří činy na ledě. S Gulašem zařídili pět ze sedmi semifinálo­vých tref. Trestají každé zaváhání Ocelářů, kteří by mohli uvažovat o zaslání dotazu do Olomouce. Hanáci ve čtvrtfinál­e dokázali plzeňský tandem dlouho eliminovat. Díky tomu sérii dovedli zdramatizo­vat, ale ne rozhodnout. V sedmém utkání už úřadovali... Ano, Gulaš s Kovářem.

Ve dvou se to lépe táhne. Tak kam to dotáhne duo z Plzně? (daj)

 ?? Foto: ČTK ?? Milan Gulaš a Jan Kovář Elitní plzeňská dvojice výrazně přispěla k oběma semifinálo­vým výhrám v Třinci.
Foto: ČTK Milan Gulaš a Jan Kovář Elitní plzeňská dvojice výrazně přispěla k oběma semifinálo­vým výhrám v Třinci.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia