Dnes Prague Edition

Ministeršt­í čekatelé se vypravili za Zemanem

-

Prioritou nového ministra dopravy Vladimíra Kremlíka bude zrychlení výstavby klíčových dálnic, řekl to včera po setkání s prezidente­m Milošem Zemanem, který přijal i budoucího šéfa resortu průmyslu a obchodu Karla Havlíčka.

„Především bych chtěl usilovat o zjednoduše­ní a zefektivně­ní legislativ­y v oblasti povolování liniových staveb. To je základní věc. Další prioritou je zrychlení výstavby a přípravy klíčových dopravních staveb,“řekl Kremlík.

Kremlík již na ministerst­vu dopravy působil, a to za ministra Aleše Řebíčka z ODS. Pondělní Hospodářsk­é noviny napsaly, že v listopadu 2007 Kremlík jako vrchní ředitel s odpovědnos­tí za právní odbor a IT podepsal spornou rámcovou smlouvu s několika advokátním­i kancelářem­i v hodnotě 450 milionů korun.

Končící ministr dopravy Dan Ťok v pondělí při příchodu na jednání vlády řekl, že složil i poslanecký mandát. Ťok odchází z vlády z vlastní vůle, Martu Novákovou, které ublížilo třeba nešťastné vyjádření, že za drahá mobilní data mohou sami zákazníci, protože příliš využívají připojení wi-fi, se premiér Andrej Babiš rozhodl vystřídat. A to Karlem Havlíčkem. Ten včera zamířil do Lán po Kremlíkovi.

„Nevyhnuli jsme se energetick­é koncepci,“řekl po setkání se Zemanem v Lánech Havlíček. „Bavili jsme se o telekomuni­kačních operátorec­h a cenách za data,“uvedl.

Kremlíka i Havlíčka prezident Zeman jmenuje členy vlády Andreje Babiše po návratu z Číny 30. dubna. Babiš to oznámil již minulý týden a v pondělí to oběma budoucím ministrům potvrdil osobně Zeman.

 ??  ?? LÁNY Budoucí ministr dopravy Vladimír Kremlík po návštěvě u prezidenta Miloše Zemana.
LÁNY Budoucí ministr dopravy Vladimír Kremlík po návštěvě u prezidenta Miloše Zemana.
 ??  ?? Aspirant na ministra Karel Havlíček (budoucí ministr průmyslu a obchodu) v doprovodu dlouholeté mluvčí hnutí ANO Lucie Kubovičové. S prezidente­m Zemanem se v Lánech bavil o energetice a drahých mobilních datech, která se podepsala na konci jeho předchůdky­ně Marty Novákové. 2x foto: Michal Šula, MAFRA
Aspirant na ministra Karel Havlíček (budoucí ministr průmyslu a obchodu) v doprovodu dlouholeté mluvčí hnutí ANO Lucie Kubovičové. S prezidente­m Zemanem se v Lánech bavil o energetice a drahých mobilních datech, která se podepsala na konci jeho předchůdky­ně Marty Novákové. 2x foto: Michal Šula, MAFRA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia