Dnes Prague Edition

Poslance Feriho napadli dva muži, skončil v nemocnici

-

UHERSKÉ HRADIŠTĚ Poslanec TOP 09 Dominik Feri, který byl v neděli zraněn po napadení dvěma muži na ochutnávce vín v Boršicích na Uherskohra­dišťsku, byl propuštěn z nemocnice. Dvaadvacet­iletý opoziční politik tam byl převezen s řeznou ránou na zádech, propuštěn byl po vyšetření.

Kriminalis­té už znají identitu obou podezřelýc­h, dosud nebyl nikdo obviněn. Policisté na případu i nadále pracují, řekla mluvčí policie Monika Kozumplíko­vá.

„Lékaři mi zašili řeznou ránu na zádech a jsem asi v pohodě. Snad mě brzo pustěj,“napsal na svém twitterové­m účtu sám Feri.

Poslanec byl v neděli vpodvečer napaden na veřejném prostranst­ví dvěma muži. Při incidentu údajně padly rasistické nadávky. „Jel jsem na Moravu a nějací dva pánové se jali pěstí. Hele, můžeme spolu politicky nesouhlasi­t, ale fyzicky se nenapadáme. Snažil jsem se jim to vysvětlit, ale co se dá dělat,“uvedl na sociálních sítích poslanec.

Podle Feriho jeho návštěvu kulturní akce v Boršicích pokazili „nějací borci, kteří prý říkali něco o negrech“. Feri má z otcovy strany předky v Etiopii.

Policisté už v neděli večer zjistili totožnost podezřelýc­h z útoku, jde podle nich o muže z Uherskohra­dišťska ve věku 25 a 48 let. „Zkoumají zejména motiv útoku a zjišťují, jaké okolnosti incidentu předcházel­y,“uvedla včera policejní mluvčí.

Policie také zjišťuje, zda nebyly spáchány trestné činy výtržnictv­í, násilí proti úřední osobě a ublížení na zdraví. „Podle dosud zjištěných informací se jedná o ojedinělý konflikt místního charakteru souvisejíc­í zejména se samotným námětem akce a požitým alkoholem,“dodala Kozumplíko­vá.

(ČTK, jumi)

 ?? Foto: Twitter D. Feriho ?? Bitka Z fotografií, které poslanec zveřejnil na sociálních sítích, vyplývá, že má zranění v obličeji a také krvavý šrám na zádech.
Foto: Twitter D. Feriho Bitka Z fotografií, které poslanec zveřejnil na sociálních sítích, vyplývá, že má zranění v obličeji a také krvavý šrám na zádech.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia