Dnes Prague Edition

Finále na infarkt. Třinci zbývá krok

-

Bílí Tygři Liberec HC Oceláři Třinec

Branky a nahrávky: 5. Lenc (Ševc, Havlín), 38. Birner (M. Kvapil, Ševc) - 23. Hrňa (Dravecký), 53. Werek (Martin Růžička, Roth), 87. O. Kovařčík (Chmielewsk­i, M. Kovařčík). Rozhodčí: Hodek, Kika - Lhotský, D. Hynek. Vyloučení: 5:6, navíc Kolmann (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváků: 7 500. Třetiny: 1:0, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1. Stav série: 2:3.

Liberec: Will - Hanousek, Šmíd, Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, Doherty - Lenc, Filippi, Birner - Valský, L. Hudáček, M. Kvapil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera (24. Adámek), Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewsk­i - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Svačina, Cienciala, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Werek. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka. cinkla o tyčku! „Měli jsme nohy jako v medu, ale přestávka nám pomohla,“oddechl si třinecký kouč Václav Varaďa. „Z kluků spadla tíha, že jsme přežili první prodloužen­í a posunulo nás to dál,“dodával chraptícím hlasem.

Klíčová partie ho připravila o hlasivky a aktéry na ledě o spoustu sil.

Zase to byl urputný boj, čekání na chybu. Místo ladných kombinací jednoduché dlouhé pasy. Spousta soubojů u mantinelu, důsledné hájení teritoria před vlastními brankáři. Jedno se ale sérii o titul upřít nedá. Je čím dál vyrovnaněj­ší. Čtvrtou bitvu rozsekl liberecký gól v čase 74:09. Včera si finalisté šichtu ještě natáhli.

Kdo bude mít víc energie v zítřejší partii? Třinečtí včera po zápase okamžitě naskákali do autobusu, rada starších rozhodla, že bude lepší spát ve vlastní posteli. To Liberec, aby ušetřil čas a energii, do Slezska dnes poletí. Ano, čtete správně – využije letadlo. „Jsem zvědavý, co to se mnou udělá,“prohodil bek Lukáš Derner.

Liberec zkouší netradiční řešení, je v nelichotiv­é situaci. Série za stavu 2:3 se v extraligov­ém play off příliš často neotáčí. Za posledních deset let se to povedlo jen pěti mančaftům. Naposledy to zvládl v loňském čtvrtfinál­e hradecký Mountfield, který vyfoukl postup právě Liberci. Teď je to však trochu jiný tým. Zkušenější. Sebevědomě­jší. A především oproti loňsku má v ofenzivě víc extraligov­ě nadstandar­dních borců jako Hudáček, Filippi nebo Birner, kteří i v lítém finále vykouzlí neotřelé řešení.

Liberec už dvakrát dokázal sérii dorovnat. Zvládne to i potřetí? Musí, pokud Bílí Tygři nechtějí sezonu po víkendu končit ve stříbrné kleci.

 ??  ?? Dlouhá bitva Třinec porazil v pátém finále Liberec 3:2 ve druhém prodloužen­í a zítra může udělat poslední krok. Páté nejdelší utkání v historii extraligy rozhodl v čase 86:11 Ondřej Kovařčík (dole). Foto: ČTK
Dlouhá bitva Třinec porazil v pátém finále Liberec 3:2 ve druhém prodloužen­í a zítra může udělat poslední krok. Páté nejdelší utkání v historii extraligy rozhodl v čase 86:11 Ondřej Kovařčík (dole). Foto: ČTK

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia