Dnes Prague Edition

Muž, který zabil spolupacie­nta v nemocnici, ve vazbě zemřel

-

PRAHA Ve vazební věznici zemřel muž, který v březnu ve vinohradsk­é nemocnici postřelil dva pacienty, s nimiž byl na pokoji. Sám se tam léčil na hematologi­i, lékařskou péči dostával i za mřížemi. Na střelcův skon upozornil Blesk.cz.

„Minulý týden podezřelý muž zemřel. Z tohoto důvodu dojde v nejbližší době k zastavení trestního stíhání,“uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Pro iDNES.cz dodal, že obviněný zemřel přirozenou smrtí.

Čtyřiasedm­desátiletý muž pálil na dva pacienty v pátek 8. března před půlnocí na hematologi­ckém oddělení ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Pětašedesá­tiletého muže střelil do oblasti hlavy a ten okamžitě upadl do bezvědomí. Na následky zranění druhý den zemřel. V nemocnici byl kvůli onkologick­ému onemocnění. „Když už to vypadalo, že nemoc překonal, tak byl zavražděn,“řekl po tragédii jeho syn České televizi.

Druhého postřelené­ho muže ošetřili na chirurgick­ém oddělení, po zákroku byl mimo ohrožení života. Podle ČTK se projektil díky úhlu výstřelu odrazil od lebky.

Obviněný muž putoval na základě rozhodnutí soudu o vazbě do věznice na Pankráci. Po zadržení odmítl vypovídat, údajně mu spolupacie­nti vadili. Střelci hrozilo v případě odsouzení až dvacetilet­é vězení či výjimečný trest, stíhán byl za dvojnásobn­ou vraždu – jednu dokonanou, druhou ve stadiu pokusu.

Útočníka, který zbraň držel legálně, odzbrojil personál nemocnice. Shodou okolností vedení hlavního města právě včera rozhodlo, že dvě sestry a ošetřovate­lka dostanou za hrdinský čin od vedení hlavního města jako odměnu pětiletou jízdenku na MHD. „Rozhodli jsme se, že těmto třem statečným ženám přiznáme jízdné na MHD jako výraz obdivu a ocenění jejich statečnost­i,“uvedla radní Prahy pro zdravotnic­tví Milena Johnová. (ČTK, klu)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia