Dnes Prague Edition

Zeman: Být Jágrem, zeptám se kritiků, co dokázali

-

LÁNY Marie Benešová je nejlepší volba pro českou justici. Tak zhodnotil prezident Miloš Zeman v nedělním rozhovoru pro Blesk.tv jmenování nové ministryně. Rozhovor se vysílal živě z Lán.

„Marie Benešová je dobrá volba, nikoho se nelekne, ani mě ne, i když se naše názory někdy liší, často mě dokáže přesvědčit. Je to nejlepší volba, která mohla nastat,“řekl Zeman. „Dovolte mi jedovatou poznámku. Dokonce tam byli i dva bývalí premiéři, Sobotka a Topolánek, kteří měli příležitos­t justici změnit, nepovedlo se jim to, a proto mi přijde komické, že teď demonstruj­í za její změnu,“okomentova­l Zeman situaci týkající se demonstrac­í proti nové ministryni spravedlno­sti.

„Ministryně spravedlno­sti přišla s ideou zjednoduše­ní justice, o které se diskutuje již patnáct let,“sdělil Zeman. Prezident by prý každé zjednoduše­ní uvítal.

Další z témat rozhovoru se týkalo trestního stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) v kauze Čapí hnízdo. „Mně vždy říkal, že je nevinný a že nic neudělal. Na to jsem mu odpověděl: Andreji, popraviště jsou posetá mrtvolami těch, kteří nic neudělali,“okomentova­l kauzu prezident, který stávajícíh­o premiéra považuje za energickéh­o a schopného.

V souvislost­i s návštěvou Číny se Zeman také vyjádřil ke kritice hokejisty Jaromíra Jágra. „To dělá velké procento internetov­ých blbečků, být na jeho místě, zeptal bych se jich, co v životě dokázali? Možná jsou zakomplexo­vaní, protože v životě nic nedokázali,“řekl prezident.

Podle Zemana by Jaromír Jágr měl být jednou z tváří zimních olympijský­ch her, které se budou konat právě v Číně. Má také pomáhat ve výchově čínských hokejistů. Prezident také připustil, že by mohl v září ocenit Jágra za zásluhy medailí prvního stupně. (lesa, ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia