Dnes Prague Edition

Teplice bez duše. Proč?

Fotbalová liga zažila osmigólový výprask po dlouhých 21 letech.

- Petr Bílek sportovní reportér MF DNES

TEPLICE Stínadla se bouří a řeší záhadu fotbalovéh­o hlavolamu. 0:8!

Proč?

Šok z páteční domácí potupy Teplic s Mladou Boleslaví v úvodní partii semifinále play off o Evropu neodeznívá. A na Stínadlech ovlivní budoucnost hráčů, týmu i klubu.

„Nepřipustí­m, aby hráči brali peníze za výkony rovnající se mizerně odvedené práci,“hromoval den poté v prohlášení šéf představen­stva Pavel Šedlbauer. Páteční zápas osobně neviděl, zrovna byl v zahraničí.

Další kroky budou následovat, tým těžko unikne pokutám, chystá se řez v kádru. „Musím udělat obrovský průvan v kabině, protože charaktero­vě nejsme dobře poskládaní,“povídal rozechvělý­m hlasem po

skandální porážce kouč Stanislav Hejkal. „Záleží ale na vedení, jak se směrem k mé osobě postaví. Jsem pod tím podepsaný. Rád bych pokračoval,“neutíká z boje.

Chtěli ho snad hráči odstřelit? Když nastupoval místo Daniela Šmejkala, nemohli si ho vynachváli­t, byť adresnou kritikou nešetří a umí pojmenovat problémy.

„Po takovém zápase to nemusí pokaždé odnést trenér. Beru zodpovědno­st na sebe jako kapitán. Klidně půjdu za vedením, ať mi ukončí smlouvu,“tvrdil Admir Ljevakovič i rozezleném­u fanklubu po zápase, kde se hráči z ostudy zpovídali.

Je záhadou, proč Teplice dokázaly porazit Spartu i Plzeň, ale ve finiši sezony se ztrapňují. „Můžeme poděkovat tomu nahoře, že jsme se zachránili,“oprávněně se Ljevakovič bál skupiny o udržení.

Paradoxem je, že kandidát na baráž se mohl dostat do Evropské ligy. Před blamáží s Boleslaví dokonce vedení vyhlásilo, že poháry chce. Jenže pak přišla páteční facka a urážka hrstky fanoušků, kteří Teplicím zbyli.

Skupina o Evropu a play off měly přitáhnout lidi, ale nestalo se. Zlín, který porazil 1:0 Olomouc, podpořilo jen

3 441 diváků. V Teplicích to byla ještě větší bída (nebo předtucha?): 2 107 hlav. Hostujícíc­h špetka. Jak někdo žertem na sociálních sítích nadhodil: je to poprvé, co tým dal víc gólů, než měl v hledišti fanoušků.

Výkon Teplic byl parodií. Trenér Hejkal mluvil o anarchii. Ředitel Hynek o hanebnosti. Ještě nikdo v české lize nedostal šest gólů za první poločas. Výsledek 8:0 je spolurekor­dní, Slavia v roce 1995 rozdrtila Uherské Hradiště 9:1, tři roky nato Jablonec rozprášil České Budějovice 8:0. „Sám jsem zažil, když jsme vyhráli na Slavii 7:0. Na jednou stranu jsem se cítil jako král a na druhou jsem litoval hráče Slavie. A teď jsem to poznal z druhé strany,“hlesl Ljevakovič. Kde je Slavia teď? A kde budou po výbuchu Teplice? Fanoušci žádají hlavy hráčů i vedení. A smutně konstatují, že František Hrdlička se musí v hrobě obracet. Úmrtím funkcionář­ské legendy jako by fotbalové Teplice ztratily svou duši.

 ??  ?? Potupa
Fotbalisté Teplic museli vysvětlova­t fanouškům prohru 0:8 s Mladou Boleslaví. Ani trenér Stanislav Hejkal nechápal. 2x foto: Ondřej Bičiště, MAFRA
Potupa Fotbalisté Teplic museli vysvětlova­t fanouškům prohru 0:8 s Mladou Boleslaví. Ani trenér Stanislav Hejkal nechápal. 2x foto: Ondřej Bičiště, MAFRA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia