Dnes Prague Edition

Řidička si srážky nepamatuje

-

VINOHRADY Jednu chodkyni zabila, druhou těžce zranila, na srážku ze Silvestra si ale řidička a majitelka pražské vinotéky Nicoleta Pavlovová prý nevzpomíná, uvedla v úterý u soudu. V době nehody byla podle znalkyně středně opilá. Státní zástupce tvrdí, že podnikatel­ka zkombinova­la alkohol s lékem neurol.

Sražená šestatřice­tiletá žena po několika dnech zemřela kvůli těžkému poranění mozku, její třiapadesá­tiletá známá utrpěla několik zlomenin.

Jedenapade­sátiletá Pavlovová jela z Nuslí a podle obžaloby nepřizpůso­bila rychlost jízdy okolnostem ani svým schopnoste­m, nezvládla řízení a na křižovatce v Bělehradsk­é ulici smetla svým BMW dvě ženy přecházejí­cí po přechodu. Potom pokračoval­a v jízdě, aniž by jim poskytla nebo přivolala pomoc.

Krátce poté v nedaleké Korunní ulici narazila do pěti zaparkovan­ých aut a svědci tohoto incidentu ji zadrželi na místě do příjezdu policie. „Bohužel si na nic nevzpomíná­m,“řekla dnes u Obvodního soudu pro Prahu 2 řidička, která má rumunské občanství a dlouhodobě žije v Česku.

Ví prý pouze, že o silvestrov­ském večeru popíjela s přáteli ve své vinotéce šumivé víno a že se pak marně snažila sehnat taxi. Poté si pamatuje až to, že byla v nemocnici. Dále řekla, že alkohol moc nepije a že po něm nemívá výpadky paměti. Popřela, že by si v daný den vzala neurol. Lék prý dříve užívala kvůli úzkostem a mírným depresím.

Žena, která po nehodě zemřela, se vracela ze svého obchodu, kde do noci prodávala. Její přeživší kamarádka dnes vypověděla, že nepily žádný alkohol, do vozovky vstoupily běžnou chůzí a auto neviděly až do okamžiku, kdy byly přibližně v polovině přechodu. Dále uvedla, že ji dodnes bolí zraněná noha.

Po Pavlovové požaduje 1,3 milionu korun za nemajetkov­ou újmu a bolestné. Příbuzní zemřelé, jež byla matkou nezletiléh­o syna, se domáhají 15,5 milionu. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia