Dnes Prague Edition

Proč nepodpoří

-

Jan Bartošek (KDU-ČSL)

Člověk by si měl rozmyslet, jestli chce pít, nebo řídit. Jsem pro bezpečnost na všech silnicích a zastáncem toho, aby se nepilo.

Karel Tureček (ANO)

Sám jsem cyklista, ale jízdu na kole s 0,5 promile si nedokážu představit.

Jan Řehounek (ANO)

Jsem zastánce nulové tolerance na silnici. Každý si může zajistit odvoz jiným způsobem, pokud chce pít. Včetně cyklistů.

Jaroslav Foldyna (ČSSD)

Stávající normy považuji za efektivní. S liberaliza­cí těchto norem vznikají jen další negativní problémy. Tedy nepodpořím.

Vít Kaňkovský (KDU-ČSL)

Jako ortoped se bohužel příliš často setkávám s následky úrazů pod vlivem alkoholu, proto návrh nepodpořím.

Pavel Kováčik (KSČM)

Už ti vodáci byli za hranou a teď v případě cyklistů by to bylo jen zhoršením situace. Prolomení nulového limitu je obecně otevřením velkého průšvihu. Takže za mě: Kdyby to mělo zachránit jeden život, tak to za to stojí.

Adam Vojtěch (ANO)

Prolomili jsme nulovou toleranci u vodáků a slepě jdeme dál. Ptám se, kde to skončí? Půl, jedna, anebo rovnou dvě promile pro všechny a všude? I trocha alkoholu může mít tragické důsledky.

Andrej Babiš (ANO) U vodáků by se o tom ještě dalo diskutovat, i když ani tam to není dobrý nápad. Dostanou se do nepříjemné situace na jezu a s 0,5 promile už jim hrozí nižší schopnost reakce a soustředěn­í. U cyklistů to platí dvojnásob, ti jsou přímými účastníky silničního provozu a nemají mít v krvi žádný alkohol.

Jan Chvojka (ČSSD)

Alkohol v krvi bezpečnost­i provozu neprospívá na silnici ani na vodě.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia