Dnes Prague Edition

Spartu bude řídit žena. Nastupuje také Petr Ton

Hokejová Sparta prochází převratným­i událostmi. Klub změnil majitele a do čela postavil generální ředitelku Barboru Snopkovou Haberovou.

- Petr Procházka reportér MF DNES

PRAHA Ton, Ton, Petr Ton. Oblíbený pokřik fanoušků hokejové Sparty se může v nové sezoně znovu rozeznít. Populární kanonýr už se sice nebude prohánět s hokejkou po ledě, ale pro klub bude neméně důležitý.

Sparta tento týden oznamuje jednu zásadní změnu za druhou a Petr Ton se včera stal jejich součástí. Jako nový sportovní ředitel dostane v organizaci jednu z klíčových rolí.

„Sparta není obyčejný klub. Je to nedílná součást české i mé osobní hokejové historie. Do své funkce nastupuji s jediným cílem. Lidé by se v příštích sezonách neměli ptát, kterých šest týmů postoupí rovnou do play off. Mělo by být jasné, že je to Sparta a pět dalších,“popsal svou odvážnou vizi legendární útočník, který je nejlepším extraligov­ým střelcem sparťanské historie.

Klub tento týden změnil majitele. Petr Bříza ho prodal investiční skupině Kaprain finančníka Karla Pražáka. Téměř okamžitě následoval­o dosazení Barbory Snopkové Haberové do čela klubu.

„Mým úkolem je postarat se o manažerské vedení, hladký chod a další rozvoj,“uvedla se nová generální ředitelka. „Jsme samozřejmě na úplném začátku a před dalšími významnými kroky se musíme s chodem klubu detailně seznámit.“

Jmenování ženy do čela hokejového klubu vypadá na první dobrou překvapivě, právnička s řadou manažerský­ch zkušeností však v prostředí hokejek a puků žije odmalička doslova každý den. Jejím dědečkem je totiž plzeňská legenda Zdeněk Haber, otcem dlouholetý extraligov­ý rozhodčí Ivo Haber a manželem Jan Snopek, který získal mistrovský titul s Pardubicem­i.

Spartě se v předchozíc­h sezonách nedařilo, na vysněný titul čeká dlouhých dvanáct let. Změny mají dodat naději, že se zlaté časy brzy vrátí. „K tomu vede jen jedna cesta. Ve spolupráci s trenérem Kruppem musíme vybudovat silný kádr postavený na zkušených osobnostec­h a mladých talentovan­ých hráčích, které jsme si vychovali v mládežnick­ých kategoriíc­h,“plánuje Ton.

Co se nemění, to je prostředí. Sparta bude i dál k domácím zápasům nastupovat v O2 areně.

 ?? Foto: archiv MAFRA a ČTK ?? Pan gól Takhle si fanoušci Sparty pamatují na Petra Tona. Jako kanonýra, který se uměl radovat z fůry gólů. Teď se bývalý útočník převlékne do saka a usedne do kanceláře jako sportovní ředitel. Jeho nadřízenou bude Barbora Snopková Haberová (ve výřezu), nová generální ředitelka Sparty.
Foto: archiv MAFRA a ČTK Pan gól Takhle si fanoušci Sparty pamatují na Petra Tona. Jako kanonýra, který se uměl radovat z fůry gólů. Teď se bývalý útočník převlékne do saka a usedne do kanceláře jako sportovní ředitel. Jeho nadřízenou bude Barbora Snopková Haberová (ve výřezu), nová generální ředitelka Sparty.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia