Dnes Prague Edition

Trapas Sparty v Plzni

- — David Čermák

Měl být tím, kdo fotbalovou Spartu vyvede z temnoty. Upínaly se k němu všechny naděje. A on byl na očekávání a tlak připravený, což od první minuty dokazoval.

Jenže návrat Bořka Dočkala si spoluhráči ani fanoušci moc dlouho neužili.

A ještě dlouho ani neužijí.

V úterý šel kapitán týmu pod kudlu, v Nemocnici Na Františku mu lékaři museli operovat bolavou achilovku. A ve středu ráno Sparta oznámila, že do zbývajícíc­h utkání sezony už určitě nezasáhne – chybět by měl čtyři měsíce.

Možná i víc, pokud se prokletá šlacha nebude hojit podle představ. Na Letné tak musí řešit další problém, jako by jich Sparta už takhle neměla dost.

Sezona se znovu nepovedla, v Plzni ji korunovala další ostudou.

Nový kouč je zatím v nedohlednu, stejně tak posily. Ty vyhlédnuté navíc v poslední době až příliš často dávají přednost Slavii či Plzni.

A teď je jisté, že i na startu příštího ročníku si bude muset tým poradit bez lídra, jehož návrat z Číny měl být v zimě spásou.

Chvíli skutečně byl. S Dočkalem v sestavě Sparta třikrát zvítězila, postupně se zlepšovala. Když naskočil naposledy, přejela Plzeň 4:0 a zdálo se, že je z problémů konečně venku. Že našla jistotu, kterou marně hledala dlouhé měsíce.

Ale když Dočkala začala trápit bolavá noha, všechno se znovu sesypalo. Bez klíčového muže se přestalo dařit, což odnesl vyhazovem kouč Ščasný.

I když pak Sparta třikrát vyhrála, po včerejšku musí nutně řešit, kým na podzim obsadí pozici režiséra.

Kangou, který se včera po trestu

za nevhodné chování opět nevešel do základní sestavy? Těžko, z nevyzpytat­elného gabonského záložníka pravý lídr na hřišti i v kabině asi nikdy nebude.

A tak bude třeba se poohlédnou­t jinde. Kdyby Sparta chtěla hledat v Česku, mohla by se zaměřit třeba na jablonecké­ho Trávníka.

A kdyby v zahraničí...

Co takhle návrat Nicolae Stancia? Rumunský reprezenta­nt Letnou opustil v zimě, ale na angažmá v Saúdské Arábii je krajně nespokojen­ý a vyhlíží odchod.

Podle informací MF DNES není jeho návrat do Sparty vyloučenou variantou, ale o Stancia je zájem na více adresách: šikovného záložníka by zajímal třeba přestup do Spojených států.

Pravděpodo­bnější tedy je, že Sparta zkusí objevit v zahraničí jiné jméno. Nahradit Dočkala pro ni je dalším úkolem na seznamu, který se neustále rozrůstá.

 ??  ??
 ??  ?? Chybí Bořek Dočkal musel na operaci, hrát bude na podzim.
Chybí Bořek Dočkal musel na operaci, hrát bude na podzim.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia