Dnes Prague Edition

Na Julisku míří skvělá sestava atletů

Start na pondělním Memoriálu Josefa Odložila potvrdila prakticky kompletní domácí špička

- Petr Procházka reportér MF DNES

PRAHA Stovka pod deset vteřin? To je v atletickém světě známka absolutní kvality.

Při pondělním Memoriálu Josefa Odložila se na Julisce postaví na start i tito borci: Jimmy Vicaut (9,86), Arthur Cissé (9,94), Thando Roto (9,95), Tyquendo Tracey (9,96), Henricho Bruintjies (9,97). Takže pět sprinterů s osobními rekordy pod magickou hranicí.

I tohle jasně vypovídá o mimořádné kvalitě letošního pražského mítinku.

Dorazí i sestava téměř všech elitních Čechů, kteří by rádi využili domácí podmínky a výtečnou konkurenci ke kvalitním výkonům.

Hejnová touží po limitu

„Chtěla bych splnit limit nutný pro start na mistrovstv­í světa, to je jasný cíl. Potřebuji se dostat pod 56 vteřin a myslím, že to by neměl být úplně problém,“uvedla Zuzana Hejnová, favoritka běhu na 400 metrů překážek. „Na tréninku člověk nikdy neběží celou čtyřstovku, těžko se to odhaduje. Běžela jsem třeba do osmé překážky a jsem na časech, které jsem běhala dva roky zpět. Věřím, že připravená jsem dobře, a uvidím, co se mnou udělá poslední stovka,“dodala s úsměvem jedna z nejlepších českých atletek.

Na Julisce nebudou chybět ani dálkař Radek Juška, koulař Tomáš Staněk, tyčkař Jan Kudlička, oštěpaři Jakub Vadlejch, Vítězslav Veselý a Jaroslav Jílek, půlkařka Diana Mezuliánik­ová či výškařka Michaela Hrubá.

Na jedinou individuál­ní čtvrtstovk­u sezony se chystá Pavel Maslák, který se jinak zaměří na kratší distance. „V Japonsku jsem běžel štafetu relativně rychle první čtvrtku v rozběhu, druhý den to už bylo horší. Tam se projevilo, že nemám na tu čtvrtku natrénován­o. Ale jeden závod by měl být v pohodě,“těší se na své vystoupení.

Na Julisce se utká mimo jiné s Američanem LeShawnem Merrittem, Babolokim Thebem z Botswany a Nizozemcem Liemarvine­m Bonevaciou.

Běží se o pohár primátora

V rámci Memoriálu Josefa Odložila se uskuteční také závody nejlepších žáků republiky O pohár primátora hlavního města Prahy.

Na Odložilově disciplíně v běhu na 1500m proběhne i tradiční závod veteránů.

Jedním z taháků bude i soupeření vytrvalců Jakuba Holuši a Filipa Sasínka, kteří se na dráze střetnou po hodně dlouhé době.

Holuša se připravova­l v Keni. „V životě jsem nezažil takový efekt. Nechyběl mi kyslík, úplně jsem tam lítal,“pochlubil se.

Kam až se asi vznese v pondělí?

 ?? Foto: Adolf Horsinka, MAFRA ?? Hvězda Oštěpař Jakub Vadlejch bude jednou z největších hvězd na pondělním memoriálu Josefa Odložila. V oštěpařské­m sektoru budou startovat i další Češi, Vítězslav Veselý s Jaroslavem Jílkem.
Foto: Adolf Horsinka, MAFRA Hvězda Oštěpař Jakub Vadlejch bude jednou z největších hvězd na pondělním memoriálu Josefa Odložila. V oštěpařské­m sektoru budou startovat i další Češi, Vítězslav Veselý s Jaroslavem Jílkem.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia