Dnes Prague Edition

Více na idnes.cz/fotbal

Česko vs. Černá Hora Kvalifikač­ní zápas národního týmu o Euro skončil po uzávěrce

-

Na hřišti to skutečně vypadá, že nestárne. Zůstává mu akcelerace, originální nápady, ohromný výskok i dělové rány.

„Znám dva fotbalisty, kteří nepocházej­í z naší planety. A Ronaldo je jedním z nich,“řekl švýcarský záložník Granit Xhaka po semifinálo­vé prohře 1:3. Nemusel dodávat, že tím druhým je Lionel Messi.

Jenže zatímco Messi celou kariéru žije ve své pohádkové barcelonsk­é bublině, Ronaldo na „stará kolena“opustil komfortní zónu. Loni se po devíti letech v Realu Madrid vydal do Juventusu, což pro něj znamenalo velkou změnu. Musel si zvyknout na úplně jiný styl, na jiné zásady, na jinou zemi. Byť i v italské lize bojoval o kanonýrsko­u korunu, nastřílel nejméně gólů od roku 2009.

A kromě toho na čas vypustil i reprezenta­ci, za kterou hrál naposledy loni na mistrovstv­í světa. Pak až zase letos v dubnu.

„Chci být součástí projektu, který mě baví a naplňuje. Pořád mám pocit, že týmu můžu pomoct. Ale i kdyby reprezenta­ce pokračoval­a bez Cristiana, myslím, že má velký potenciál,“uvedl Ronaldo po nedělním triumfu.

Lehce tím naznačil, že by pokračovat nemusel, ale spíš se přepokládá opak.

Závěrečný miniturnaj Ligy národů se mu zamlouval, navíc byl nadšený, jakou podporu dostal od fanoušků. V tom měli Portugalci vůbec velký benefit, protože finálové zápasy se odehrály v jejich zemi. „Lidé si zasloužili, abychom vyhráli. Tahle trofej je i jejich,“řekl Ronaldo.

Jejich, ale hlavně jeho. On je kapitán a stěžejní persona. Dvanáct reprezenta­čních gólů mu chybí do magické stovky, na pažbě má už 158 zápasů. Kdy a jestli přijdou další, to se uvidí až po dovolené.

 ?? Foto: ČTK ?? Poprvé Liga národů byla v reprezenta­čním kalendáři premiérově a stříbrnou trofej pro vítěze si vykopali fotbalisté Portugalsk­a - s Cristianem Ronaldem v hlavní roli. Získali prémii 10,5 milionu eur (270 milionů korun).
Foto: ČTK Poprvé Liga národů byla v reprezenta­čním kalendáři premiérově a stříbrnou trofej pro vítěze si vykopali fotbalisté Portugalsk­a - s Cristianem Ronaldem v hlavní roli. Získali prémii 10,5 milionu eur (270 milionů korun).
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia