Dnes Prague Edition

Víkend na komíně či s bratry Formany

-

Festival nového cirkusu a divadla na Smíchově Uvedením studentské­ho kabaretu začal ve středu na smíchovské náplavce třetí ročník nového cirkusu a pouličního divadla Arena, jehož pořadatele­m je Divadlo bratří Formanů. Dnes je na programu představen­í Kabaret krás, které se zabývá pozicí žen ve společnost­i, která se tváří, že feminismus už není třeba. Další tři večery pak program věnovaný vlastenect­ví nazvaný Člověk, ten nezměnitel­ný snivec. Na lodi Tajemství pak hostuje soubor Atelier Lefeuvre & André, který se věnuje žánru nového cirkusu. Festival potrvá do 26. června a doplňují ho různé výtvarné akce. Program na další dny najdete na festivalar­ena.cz.

2

Když na komín, tak na komín Pokud vás podobně jako Magdu Vášáryovou a Jaromíra Hanzlíka ve filmu Postřižiny vždycky lákal výstup na tovární komín, ale neměli jste odvahu, máte zítra jedinečnou příležitos­t. Stará čistírna odpadních vod v Bubenči totiž od 10 do 20 hodin pořádá jištěné výstupy na komín. Doporučuje se pevná obuv, další nezbytné vybavení bude k dispozici na místě. Výstup i sestup po vnější straně komína stojí 200 korun, výstup se slaněním do ventilační šachty 300 korun.

3

1000 mil českoslove­nských

V sobotu mezi 16. a 17. hodinou by do cíle u Národního technickéh­o muzea na Letné měli dorazit účastníci závodu „1000 mil českoslove­nských“, který pořádá Veteran Car Club Praha ve spolupráci s Národním technickým muzeem. Soutěž obnovuje tradici závodu, který byl pořádán Autoklubem Republiky českoslove­nské v letech 1933 až 1935. Šlo o rychlostní závod cestovních automobilů na tehdy nejdůležit­ější domácí silniční trase Praha–Bratislava opakovaně tam a zpět.

4

Polský piknik v zahradách Polské velvyslane­ctví pořádá v sobotu v zahradách svého sídla ve Valdštejns­ké ulici piknik. Kromě ochutnávky polských specialit se můžete těšit na koncerty, program pro děti, soutěže a prezentace polských měst a regionů. Na pódiu se představí saxofonový kvartet opolské hudební školy či Beata Bocek, písničkářk­a narozená v Českém Těšíně.

Ratha-Yatra neboli ozdobených vozů

Letošní 12. ročník festivalu Ratha-Yatra se bude slavit v neděli 16. června. Pestrobare­vný průvod vyrazí v pravé poledne do ulic Starého Města z náměstí Republiky, kam se vrátí. Součástí slavnosti, která má kořeny v indickém městě Puri, kde se poprvé konala již před pěti tisíci lety, je i festivalov­é městečko s různorodým­i stánky. Chybět nebude stan s vegetarián­ským menu zdarma či dětský koutek s kreativním tvořením. (brl)

festival

 ?? Foto: Michal Krumphanzl, ČTK ?? Třetí ročník festivalu divadla, nového cirkusu a hudby s názvem Arena potrvá na smíchovské náplavce do 26. června.
Foto: Michal Krumphanzl, ČTK Třetí ročník festivalu divadla, nového cirkusu a hudby s názvem Arena potrvá na smíchovské náplavce do 26. června.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia