Dnes Prague Edition

Nymburk doručí Praze Ligu mistrů

Basketbalo­vý mistr najde evropský azyl v hale Královka

- Petr Procházka reportér MF DNES

PRAHA V minulé sezoně půl na půl, letos ani to ne. Nymburk už nedostane další výjimku a zápasy prestižní Ligy mistrů nebude smět odehrát ve své hale, která nevyhovuje přísným požadavkům.

Loni to ještě český mistr v zákulisí uhrál a polovinu evropských soupeřů doručil do nymburskéh­o sportovníh­o centra. Proti AEK Atény, německému Bambergu a Hapoelu Jeruzalém však musel nastoupit v pražské hale Královka.

Její prostory bude pro Champions League využívat také v příštím ročníku.

„Regule FIBA nám neumožní hrát Ligu mistrů v Nymburce. Proto jsme se rozhodli opět nastupovat na Královce, kde jsme už v minulé sezoně působili. Věříme, že naši věrní fanoušci si nenechají utéct ani tyto zápasy a pomohou nám vytvořit pravou domácí atmosféru,“ ● Pardubice

Největší divácký boom. Hokejová arena se na zápasy evropských pohárů opakovaně zaplnila.

● Tipsport arena

Nymburk v téhle pražské hale nastupoval v době, kdy patřil pod stejný holding jako hokejová Sparta. ● O2 arena

Jediný zápas proti slavnému CSKA Moskva. Dorazilo šest tisíc fanoušků.

● Hala Královka

Nymburk už tam nastupoval loni a nyní ho tam čeká prakticky kompletní domácí program Ligy mistrů. řekl nymburský manažer Ondřej Šimeček.

Klub zohlední působení v Praze při prodeji permanente­k na nový ročník, který v neděli rozjíždí.

V nabídce budou odděleně sezonní vstupenky na domácí soutěž a na Champions League.

Přičemž při koupi permanentk­y na Kooperativ­a NBL za 900 korun vznikne fanouškům nárok na slevu 200 korun na evropské zápasy. Bez tohoto bonusu stojí permanentk­a na Ligu mistrů 800 korun.

Soupeře pro atraktivní mezinárodn­í bitvy zatím Nymburk nezná, po letním losu se klub ještě pokusí rozhodnutí organizace FIBA částečně zvrátit.

„Naší snahou bude alespoň jedno utkání Ligy mistrů v Nymburce ponechat. O tom se ale rozhodne později,“prozradil Ondřej Šimeček.

Podle informací MF DNES ani hala Královka úplně nenaplňuje představy vedení soutěže.

Takže se klidně může stát, že v příštích letech bude Nymburk hledat další azyl.

 ?? Foto: Michal Krumphanzl, ČTK ?? Azyl V hale Královka včera české reprezenta­ntky porazily Maďarsko 65:58. Právě tady bude Nymburk hrát Ligu mistrů.
Foto: Michal Krumphanzl, ČTK Azyl V hale Královka včera české reprezenta­ntky porazily Maďarsko 65:58. Právě tady bude Nymburk hrát Ligu mistrů.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia