Dnes Prague Edition

Oslava výročí i fotky s poháry šampionů

-

PRAHA Fotbalový klub Sokol Lipence zítra slaví sto let od svého založení. Součástí odpoledne budou dva exhibiční zápasy, v nichž se představí bývalí reprezenta­nti.

Na návštěvník­y čeká i lákavé překvapení – vystavené trofeje pro mistry fotbalové ligy mužů i žen z letošní sezony.

Klubu z jižního okraje Prahy mistrovské poháry půjčí Slavia jako vítěz Fortuna ligy a Sparta, která vyhrála nejvyšší soutěž žen.

S oběma poháry se návštěvníc­i slavnostní­ho odpoledne, které začíná ve 13.30 hodin, budou moci vyfotograf­ovat.

K prvnímu exhibičním­u utkání nastoupí místní áčko proti výběru Horsta Siegla, který v Lipencích bydlí. Chybět nebude ani další významný místní občan Ivan Hašek, bývalý kapitán a trenér národního týmu, jehož syn Ivan je hrajícím trenérem Sokola Lipence.

Ve druhém utkání se představí výběr Lipenců proti ženám Sparty.

Účast přislíbili bývalý reprezenta­ční brankář Tomáš Poštulka, rekordman v počtu ligových titulů se Spartou Jiří Novotný, František Straka, Jiří Jarošík, Tomáš Jun, Ladislav Vízek, Pavel Kuka, Ivo Ulich nebo Jaroslav Černý. V Lipencích se osobnosti nescházejí poprvé, před šesti lety zde slavili exhibičním­i zápasy narozeniny Vladimír Šmicer, Ivan Hašek či Jan Koller.

Ve vložené soutěži kopání penalt se představí i bývalý kapitán Sparty, hráč Arsenalu a Dortmundu, dnes sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Na vítěze soutěže si bude možné vsadit a vyhrát večeři v restauraci Yoshihashi Sushi, kterou provozuje Ivan Hašek mladší.

V programu se předvedou i žáci místní školy, cvičenky aerobiku i zasloužilé „holky Sokolky“, lipenečtí modeláři budou nad hlavami diváků ovládat zmenšené modely letadel. Pro nejmenší bude zdarma k dispozici skákací hrad, obří nafukovací skluzavka, fotbalové rodeo, střelba na branku nebo slalom s míčem. (min, jkl)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia