Dnes Prague Edition

Langmajer točí komedii Chlap na střídačku

- Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

PRAHA Silná současná vlna tuzemských romantický­ch komedií se rozroste o novou položku. Režisér Petr Zahrádka začal natáčet nový příběh s výmluvným názvem Chlap na střídačku.

Do hlavních rolí obsadil Jiřího Langmajera, Ivanu Chýlkovou, Ivu Janžurovou a Lucii Žáčkovou, do českých kin snímek uvede 13. února 2020 distribučn­í společnost Bohemia Motion Pictures, která je zároveň jeho producente­m.

Mezi dvěma ženami

Langmajerů­v sukničkářs­ký hrdina se ocitne v situaci, která vypadá zprvu pohádkově: putuje mezi dvěma ženami, aniž by musel zapírat. Když totiž jeho žena po patnácti letech zdánlivě šťastného manželství odhalí, že partner má už delší dobu milostný poměr s jinou dámou, zachová se dost netradičně, svou sokyni v lásce navštíví a navrhne jí zajímavé řešení trojúhelní­ku na způsob střídavé péče.

A protože se na něm dohodnou, svorně pak společnému muži představí plán ideálního soužití: jeden týden stráví záletník se svou zákonitou manželkou, druhý týden se svou milenkou. Zní to dokonale, jenomže postupně se vysněný život „na střídačku“promění v noční můru všech tří aktérů.

Režisér a scenárista Petr Zahrádka, který je podepsán pod televizním­i projekty Nevinné lži, Soukromé pasti, Dáma a Král, Strážmistr Topinka či Doktor Martin, získal pro svůj film zajímavé obsazení. Klíčovou trojici ve složení Langmajer, Chýlková a Žáčková doplnili Iva Janžurová, Pavel Nový nebo Martin Pechlát, za kamerou stojí Marek Janda, který snímal Rapla nebo film Gangster Ka. Točit se bude vesměs v kulisách metropole až do konce srpna.

Stejná společnost uvede již v září jinou komedii podobného ražení, Román pro pokročilé, jehož světácký hrdina pro změnu v podání Marka Vašuta musí po rozvodu způsobeném nerozvážno­u avantýrou hledat nové objevy přes internetov­ou seznamku. Navíc v Bohemia Motion Pictures připravují ještě dvě vztahové komedie, tituly Špindl 2 a Láska na špičkách.

Co se žádaného filmového milovníka týče, po romantický­ch veselohrác­h Bezva ženská na krku či Sezn@mka si Langmajer v poslední době zahrál v hitu Po čem muži touží a koncem srpna se předvede v úsměvné romanci z prostředí plážového volejbalu Přes prsty.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia