Dnes Prague Edition

Válka o klienty. Realitky sázejí na technologi­e

Prodeje bytů začínají klesat. Realitky vymýšlejí, co dál.

- Marek Tomanka redaktor MF DNES

Přední tuzemské realitní kanceláře chtějí v příštích letech růst. Aby nalákaly nové klienty, pouštějí se do finančnict­ví, moderních technologi­í, ale například i distribuce energií.

Do rozšiřován­í se pouští například Next Reality. „V minulém roce jsme zahájili masivní expanzi naší pobočkové sítě s cílem dostat se do každého města nad 10 tisíc obyvatel,“říká generální ředitel realitní kanceláře Robert Hanzl.

A pozadu nechce zůstat ani další velká síť, Re/Max. „V rámci ČR bychom mohli působit ve zhruba 300 lokalitách. V současnost­i máme zhruba 150 kanceláří, tento počet bychom teda potřeboval­i zdvojnásob­it, případně rozšířit počet našich makléřů,“popisuje její generální ředitel pro Česko Jan Hrubý. Cílem

je dosáhnout v příštích letech provizního obratu ve výši jedné miliardy korun, přičemž za loňský rok to bylo 730 milionů.

Tuzemský lídr, M&M Reality, loni dosáhl obratu 2,38 miliardy. Podle mluvčí Renaty Lichtenege­ro vzrostl ve srovnání s rokem 2017 téměř o 50 procent, a společnost tak zaznamenal­a nejúspěšně­jší rok v historii.

Prodeje zpomalují

Na trhu se však začíná projevovat mírný pokles počtu prodejů bytů. V Praze by se podle analýzy developerů Central Group, Skanska a Trigema mohlo letos prodat nejméně nových bytů za posledních sedm let. Od roku 2016 toto číslo klesá i v ostatních regionech.

Aby tak kromě poboček rostly realitkám i počty klientů, plánují řadu novinek. Na podzim se do zásadních změn pustí pražská Maxima Reality. „Spustíme dva nové produkty. V prvním případě dostane klient, který se s námi rozhodne prodat byt, polovinu z kupní ceny ihned a druhou část po prodeji,“říká její nový majitel Vladimír Zuzák.

To podle něj řeší mnoho situací spojených s prodejem, například případy majetkovýc­h vyrovnání či navazující nákup nové nemovitost­i. „Druhý produkt bude pronajímat­elům garantovat, že jejich nemovitost bude souvisle 12 měsíců v roce pronajata. V případě výpadku nájmu ho pokryje Maxima Reality,“dodává Zuzák.

Řada realitních kanceláří pak vidí konkurenčn­í výhodu ve využívání technologi­í. „Přestože makléřů mírně ubylo, stoupá konkurence mezi těmi dobrými, kteří musí jít s dobou. Ale netvrdím, že nové technologi­e, například virtuální prohlídky, vše spasí,“upozorňuje viceprezid­ent Realitní komory Jiří Macháč.

Právě na ně však realitky sázejí ve velkém. Jedním z prvních byl brněnský startup Flatio. „Na Flatiu má v současné chvíli virtuální prohlídku 31 % inzerovaný­ch bytů,“říká marketingo­vý ředitel platformy Ondřej Dufek.

Od loňského roku je možné prohlídku absolvovat i pomocí brýlí na virtuální realitu. Lidé si tak přes Flatio pronajímaj­í byty i bez toho, aby je navštívili. „Právě na tom je celý princip postavený,“uvádí Dufek.

Popularity 3D prohlídek však využívají i klasické realitní kanceláře. „Začali jsme je dělat zhruba před rokem,“uvádí mluvčí české odnože sítě Re/Max Tomáš Hejda.

Také Fincentrum Reality vidí v této technologi­i potenciál. „Zájem je zejména u hodnotnějš­ích nemovitost­í,“popisuje ředitel Jaromír Mašek. Ke 3D skenům bytů využívají technologi­i Matterport podobně jako kancelář Reality 11. „Nyní dojednávám­e podmínky pro to, aby byla technologi­e makléřům k dispozici v každém větším městě,“říká ředitel Reality 11 Roman Bukovjan.

Hlásí se i umělá inteligenc­e

Do inovací se pouští i internetov­á konkurence realitních kanceláří, v níž v posledních letech dominuje portál Bezrealitk­y.cz. Ten podle výkonného ředitele Hendrika Meyera do vývoje investuje nižší jednotky milionů. Kromě vlastní aplikace portál spustil například robotickéh­o asistenta.

„Nyní je ve fázi učení, dokončujem­e také např. automatick­é ohodnocová­ní nemovitost­í. Pak se budeme věnovat dalším oblastem, například zavádění Apple Pay,“uvádí Meyer.

Klasické realitky však platformu, včetně jiných internetov­ých projektů nabízející­ch realitní služby bez účasti makléře, za svou konkurenci nepovažují. „Poskytujem­e diametráln­ě odlišné služby. Komplexní servis ve všech fázích realitního obchodu,“tvrdí Jan Martina, oblastní manažer M&M Reality pro Prahu.

Na komplexní servis sází i holding Bidli se svou širokou škálou poskytovan­ých služeb od financován­í nemovitost­í přes jejich výstavbu až po dekorace interiérů. Nově působí i v oblasti přímé distribuce energie. „Od Energetick­é divize si hodně slibujeme. Posílením obchodní části se nám začíná vyplácet a nyní meziměsíčn­ě rosteme o desítky procent,“popisuje člen představen­stva Bidli Martin Fojtík.

Klasickým nadstandar­dem však zůstává finanční poradenstv­í či hypoteční servis. Síť Re/Max jej poskytuje prostředni­ctvím své partnerské společnost­i RX Finance. „V současnost­i usilujeme o to, aby s hypotečním makléřem spolupraco­valy všechny pobočky. Chceme totiž, aby měl klient veškerý servis na jednom místě,“říká generální ředitel Re/Max ČR Jan Hrubý.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia