Dnes Prague Edition

Akce Mandjeck. Chceš se soudit, nebo hrát?

- — (jap, min)

Ještě v červnu chtěl zmizet. Tvrdil, že jeho smlouva je neplatná. Třicetilet­ý záložník Georges Mandjeck poslal svou kauzu dokonce za právníky mezinárodn­í federace FIFA. Tvrdil: „Chci být volným hráčem, ne sparťanem.“

A vida, Sparta včera použila Mandjecka v základní sestavě, poprvé od října 2017. A ocenila jeho mazácký výkon. V první půli byl proti Ostravě výtečný. „Patřil k nejlepším. Hodně klidný s míčem, silný v prostoru,“vyprávěl trenér Václav Jílek po zasloužené výhře 2:0.

Oba góly zařídil záložník Martin Hašek, nabitý stadion však byl zvědavý hlavně na kamerunské­ho záložníka. Nechtěného. Vesměs zatracenéh­o. Muž, kterého si do svého mezinárodn­ího mišmaše pořídil trenér Stramaccio­ni, najednou stál uprostřed hřiště. S číslem 40. „Splnil přesně to, co jsme chtěli,“chválil pak Jílek.

Sparta potřeboval­a vyhrát, aby zaplašila trudný start do sezony a krach v pohárovém předkole. Snadné to být nemělo, vždyť mužstvo se vrátilo z Trabzonu v pátek nad ránem a včera po obědě už vybíhalo k zápasu. Mandjeck pomohl, aby se proti Baníku zadařilo. V 73. minutě bez cizího zavinění padl na zem a museli ho odvést. Ač pokulhával, ještě se na pár minut vrátil. Pak zatleskal a odklusal k lajně, kde si plácl s náhradníke­m Krejčím.

Špatný hráč Mandjeck není. Kopal za Rennes, Auxerre nebo Mety. Na červnovém mistrovstv­í Afriky vedl Kamerun jako kapitán. „Měli jsme ho dva týdny v tréninku, velmi dobře pracoval, tak šel do zápasu,“vysvětlil Jílek. Co byste teď vsadili na to, že se Mandjeck stane klíčovým hráčem Sparty?

 ??  ?? Zářil Mandjeckov­i se utkání vydařilo.
Zářil Mandjeckov­i se utkání vydařilo.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia