Dnes Prague Edition

První trefa Tomáška

- Anton Zelenko hokejový reportér MF DNES

PRAHA Byl to pro něj specifický zápas. Vždyť hokejový útočník David Tomášek strávil v Pardubicíc­h tři sezony, poprvé zde nakoukl do dospělého hokeje.

Jenže teď stál proti svému bývalému klubu na straně pražské Sparty, které navíc gólem v prodloužen­í pomohl k triumfu 2:1.

„Raději jsem se přestal radovat,“uculil se mladý forvard.

Stejně jako v minulém utkání proti Litvínovu se Sparta dostala do rychlého vedení i tentokrát nad Dynamem. Jenže outsider z druhého konce tabulky začal být od té chvíle mnohem nebezpečně­jším, vyrovnání ale Východočeš­i vytěžili až ve třetí části.

A stejně jako v úterý se v pražské O2 areně šlo znovu do prodloužen­í. I vítěz byl stejný – bod navíc vystřelil Spartě tentokrát 23letý útočník David Tomášek, když zpoza branky našel skulinu mezi tyčkou a betonem gólmana Ondřeje Kacetla a trefil svůj první gól po nedávném návratu do Sparty.

„Už jsem to nechtěl zkoušet bekhendem, spíš si to potáhnout zpátky,“popisoval vítěznou akci autor rozhodujíc­í trefy.

A vyšlo to, Sparta díky vám přidala šestou výhru v řadě.

byt 6046177882­01919 v Praze, přímo od majitele.

spěchá, koupím byt pro rodiče v Praze. Tel: 702044164.206303

díla socialisti­ckých umělců, Olbrama Zoubka, a jiných, obrazy, sochy, plastiky. Abstrakci, čáry, barvy, skulptury. T 6082210202­08546 Ale byla vydřená. Pardubice si zaslouží kredit za to, co předvedly. Jsem rád, že naše vítězná vlna pokračuje. Sice jsme dvakrát po sobě vyhráli v prodloužen­í, ale vítězí se, to je důležité.

Jak vnímáte, že jste odsoudil k porážce právě „své“Pardubice?

Jo, mám z toho lehce smíšené pocity. Ze začátku jsem se radoval, pak jsem si ale uvědomil, že to byl vítězný gól proti Dynamu. Byl jsem tam tři roky, dostal jsem se díky nim do chlapského hokeje. Párkrát jsem dnes dokonce slyšel jejich kotel skandovat moje jméno, což je strašně hezké, za to bych jim chtěl poděkovat. Ale pak už to byl zápas jako každý jiný.

Ač jste byli favorité, po vašem rychlém gólu v úvodu měl mnohem víc ze hry soupeř.

Musím uznat, že jejich výkon mě velmi překvapil. Ne že bych čekal, že to bude lehké, žádný zápas není

chatu, chalupu do 60km od Prahy, v dobrém i špatném stavu. Děkuji za nabídku. Tel.: 7200314002­08614

škola hledá lektory angličtiny pro výuku ve firmách.Tel. 604 935 661,mail: info@vista-welcome.cz jednoduchý. Ale hráli s velkou lehkostí, pěkný hokej, dávali si to. Bylo vidět, že jim určitým způsobem pomohla změna trenéra. Vůbec na nich nebylo znát, že jsou v tabulce někde jinde. O to cennější je to triumf.

Ukázalo sílu Sparty právě to, že dokážete zvítězit, i když je soupeř lepší?

Stoprocent­ně. Ať si vzpomenu i na

pár z Anglie hledá byt v Praze, k dl. pronájmu.T.: 603867608

z pozůstalos­ti staré kožichy, dečky, nábytek, obrazy, kabelky, bižuterii, odznaky, mince, knihy, porcelán, oděvy, housle atd. Tel. 6082210202­08535 některé play off zápasy, tak vyhrávají týmy, které jsou lépe připravené, ani nemusí být lepší. Tohle je velice důležité. My si samozřejmě musíme říct něco k naší hře, protože není možné, abychom se nechávali přehrávat v každém zápase. Pardubice ale podaly velmi dobrý výkon, možná byly rozjeté po výhře nad Třincem, my jsme v pátek nehráli a seděli na zadku. Ale jsme profíci, musíme být připravení na všechno.

Kouč Krupp popisoval, že hlavní slabina týmu jsou nekonziste­ntní výkony.

Je to tak, zase jsme dali rychlý gól, pak trochu usnuli. Asi je to tím, že si po gólu myslíme, že to půjde samo. Je to trochu klišé, ale z psychickéh­o hlediska na tom něco pravdy bude. Nejlepší ligové týmy jsou schopné dát dva tři góly a pak nepustit. My sice umíme obraty a pak to nějak dotáhnout do konce, ale proti zkušenější­m protivníků­m to asi stačit nebude.

„Sice jsme dvakrát za sebou vyhráli v prodloužen­í, ale vítězí se, to je hlavní.“

nábytek koupím za solidní ceny: zdob. ložnici, obývák s křesly a lampou, pracovnu s psacím stolem, jídelnu s příborníke­m, lustr, pěkný obraz, aj. věci vhodné do historické­ho interiéru. Praha a okolí. Tel: 6034788732­08887

knihy, obrázky aj. tiskoviny, i větší množství. T: 603583950

 ?? Foto: Vít Šimánek, ČTK ?? Posila David Tomášek přišel do Sparty nedávno.
Foto: Vít Šimánek, ČTK Posila David Tomášek přišel do Sparty nedávno.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia