Dnes Prague Edition

Školy zůstanou otevřené

-

PRAHA V hlavním městě dnes i přes stávku učitelů zůstane většina škol otevřená. Některé budou fungovat v omezeném provozu nebo pro žáky zajistí náhradní program, jiné stávku podpoří symbolicky bez výrazné změny v rozvrhu. V části pražských škol se ke stávce nepřipojí žádný pedagog.

Ze škol, které zřizuje hlavní město, jich bude podle magistrátn­ího průzkumu zavřeno sedm procent, v 16 procentech případů budou školy fungovat v omezeném provozu. Například Karlínské gymnázium bude zavřené, ale škola nabídla rodičům od 08.30 do 12.00 dohled nad nezletilým­i žáky. V ZŠ Ružinovská v Praze 4 se stávka dotkne jen některých tříd a omezí se na první hodinu, zbytek dne bude pokračovat běžná výuka.

Vyšší odborná škola informační­ch studií a Střední škola elektrotec­hniky, multimédií a informatik­y bude otevřená, ale stávku podporuje. „Ve třetí vyučovací hodině proběhne beseda učitelů s žáky školy o stavu vzdělávací­ho systému v Česku a platových poměrech zaměstnanc­ů ve školství,“uvedla škola.

Situace se od pondělí změnila ve školách spadajícíc­h pod městské části. V Praze 12 budou uzavřeny základní školy Zárubova a Rakovského. V Praze 5 zůstane uzavřena mateřská škola Tréglova, dále zůstanou zavřené ZŠ a MŠ Barrandov včetně družiny a ZŠ Grafická.

V šesté městské části zůstanou zavřené ZŠ Antonína Čermáka včetně družiny, dále ZŠ a MŠ Bílá, ZŠ Hanspaulka, ZŠ J. A. Komenského a MŠ Waldorfská zahájí stávku od 13.00. Naopak ke stávce se nepřipojí žádná škola zřizovaná Prahou 9. Ani v Praze 2 nezůstane žádná škola zavřená.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia