Dnes Prague Edition

Petrášek žádá revizi své přísné porážky z klece

Komise rozhodčích bude posuzovat, zda neměl být výsledek zápasu opačný

- Robert Rampa redaktor MF DNES Povolit byla chyba

PRAHA Zápasník Miloš Petrášek chce vědět, jestli ho bodoví rozhodčí na sobotním turnaji Oktagon 15 v pražské O2 areně poškodili. Porážku po třech kolech s dánským soupeřem Joachimem Christense­nem teď bude zkoumat komise rozhodčích Českého svazu MMA. „Udělali chybu,“tvrdí Petrášek.

Duel arbitři Michal Popelák, Petr Balej a Ondřej Starý viděli na body 29:29, 29:28 a 29:28 pro dánského veterána z UFC.

„Teď v emocích si říkám, že je možná načase, abych se věnoval něčemu jinému,“povídal Petrášek těsně po utkání. „Mrzí mě to, pochopil bych, kdyby se tohle stalo v zahraničí, ale tady jsem měl vyhrát. Co bych měl udělat víc, někoho pobodat? Možná to je tím, že jsem se všemi sudími kamarád. Zní to blbě, ale bojí se, že by to nevypadalo dobře, kdyby to dali mně. Nejenže mi nenadržují, ale ještě jsou na mě oškliví.“

I Christense­n už plánoval tleskat českému protivníko­vi, výsledek ve vyrovnaném duelu do 93 kilogramů ho taktéž překvapil. Při hodnocení ale přece jen našel důvody, proč si vítězství zaslouží.

„Poznám, když jsem zápas vyhrál, tady jsem neměl tušení,“přitakal. „Ale nebezpečné údery jsem kontrolova­l, nijak mi neublížil, já ho naopak několikrát trefil zblízka. I dva pokusy o submisi pomohly.“

Petrášek zároveň přiznal, že po dvou kolech záměrně povolil. Věřil, že už prohrát nemůže. „Ale to si nesmíte nikdy myslet!“zpytoval pak svědomí.

Zvrátit výsledek zkusí u komise rozhodčích, v níž zasedají tři členové: Jan Voborník, Václav Přibyl a Pavel Touš.

„Šance asi příliš velká není, děje se to v ojedinělýc­h případech. Alespoň se o tom bude diskutovat. I když by to Milošovi nepřineslo tu bezprostře­dní radost z klece, alespoň bychom dosáhli administra­tivní opravy, mohlo by ho to nakopnout,“doufá Petráškův trenér André Reinders.

Jeho svěřenec prohrál potřetí v řadě, předtím dvakrát padl s Američanem Jeremym Kimballem.

 ?? Foto: Michal Krumphanzl, ČTK ?? Nad Dánem Tady je Miloš Petrášek při boji nad dánským soupeřem Joachimem Christense­nem, zápas ale podle rozhodčích prohrál. Teď bude komise zkoumat, zda to bylo oprávněné.
Foto: Michal Krumphanzl, ČTK Nad Dánem Tady je Miloš Petrášek při boji nad dánským soupeřem Joachimem Christense­nem, zápas ale podle rozhodčích prohrál. Teď bude komise zkoumat, zda to bylo oprávněné.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia