Dnes Prague Edition

Deset stupňů ke zlaté. Sparta venku opět vyhrála

Hokejisté Sparty vládnou extralize. Po včerejším triumfu 3:1 na vítkovické­m ledě navýšili svůj náskok před konkurencí.

- Petr Procházka reportér MF DNES

OSTRAVA Hokejová Sparta občerstvuj­e zašlou sportovní slávu, po změnách ve vedení klubu mocně prahne po extraligov­ém zlatu. A tým zatím šlape.

Jeho včerejší vítězství 3:1 ve Vítkovicíc­h bylo desátou venkovní výhrou v řadě. To je unikátní série. Sparta je i díky ní na čele extraligov­ého pelotonu.

„Ani jsem o téhle šňůře nevěděl, ale je to pěkné,“neskrýval překvapení útočník Robert Říčka, včerejší tahoun Sparty. „I na náladě v kabině je znát, že se nám vede, že to je v pohodě. Snažíme se pořád trénovat a připravova­t se poctivě na každý zápas. Nic nepodceňuj­eme a daří se nám, užíváme si to, že jsme na vlně,“vyprávěl po utkání novinářům muž, který se pod konečný výsledek podepsal jednou brankou a jednou asistencí.

Jeho trefa na konečných 3:1 byla výsledkem přesilovko­vé kombinace a skutečně se povedla. Říčka pálil z první, jako pravák přesně z parkety, odkud v podobných situacích sázejí góly třeba Ovečkin s Pastrňákem. „Sebevědomí všech hráčů se s těmi výsledky zvedne. I na sobě to pozoruju, že i když jsem nějakou dobu nedal gól, furt jsem si věřil, i když skórovali jiní. Máme to rozložené, všechny čtyři lajny jsou silné,“vypíchl Říčka.

Tabulku nyní Sparta vede o čtyři body před třineckými Oceláři, jimž je ovšem započítáno o dva odehrané souboje více. Z tohoto pohledu se jako velmi zajímavý rýsuje termín 22. prosince, kdy se oba nejlepší celky utkají v O2 areně ve vzájemném mači. I když se toho ještě může hodně změnit, mohla by to být nesmírně atraktivní bitva před plnou halou. „Máme výborné mužstvo. Gólmani chytají skvěle, když nám to nejde v poli, oni to zavřou a nám stačí dva tři góly na výhru. Jsme silní i mentálně, už ty zápasy neztrácíme jako na začátku sezony,“vzkazuje rivalům Říčka.

 ?? Foto: Jaroslav Ožana, ČTK ?? Pevná obrana Sparta v posledních dvou zápasech inkasovala pouze jedinou branku. Včera ve Vítkovicíc­h chytal Jakub Sedláček.
Foto: Jaroslav Ožana, ČTK Pevná obrana Sparta v posledních dvou zápasech inkasovala pouze jedinou branku. Včera ve Vítkovicíc­h chytal Jakub Sedláček.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia