Dnes Prague Edition

Praha 11 se zadluží kvůli stavbě Areálu ledových sportů

-

CHODOV (ČTK) Zastupitel­stvo Prahy 11 schválilo vklad 35 milionů do společnost­i AR DELTA a nákup akcií firmy, která má na Jižním Městě u Základní školy Ke Kateřinkám postavit Areál ledových sportů. Areál by měl začít fungovat letos v létě.

Společnost AR DELTA bude mít po podpisu smlouvy dva akcionáře, a to městskou část Praha 11 a ALS Investors. Společnost bude mít osmičlenno­u správní radu, předsedu bude navrhovat Praha 11. Cílem společnost­i je stavba a provoz Areálu ledových sportů. Zisk z provozu bude využíván k dalšímu rozvoji areálu.

Opoziční Hnutí pro Prahu 11 spolufinan­cování Areálu ledových sportů kritizuje. „Je to sebevražed­ný podnik pro Prahu 11. Pro městskou část je to nevýhodné, protože se zadluží,“řekl zastupitel Ladislav Kos st. (Hnutí pro Prahu 11).

Hodina bruslení denně zdarma

Vstup městské části do akciové společnost­i naopak podpořil zastupitel Jan Říčař (ANO 2011). „Vstupem městské části do projektu se zvýší vliv našich zvolených zástupců na veřejný zájem,“řekl.

Podle starosty Jiřího Dohnala (Piráti) bude provoz Areálu ledových sportů systémově řešit problemati­ku školního sportu. Smlouva garantuje hodinu bruslení denně zdarma pro školáky po dobu školního roku. Ostatní hodiny jsou určeny pro školní zařízení, veřejnost a organizova­nou sportovní činnost.

Zastupitel­stvo Prahy 11 loni v prosinci schválilo dotaci od hlavního města pět milionů korun, která byla určena na nákup akcií ve společnost­i AR Delta. Dalších 35 milionů korun radnice získala od hlavního města jako bezúročnou půjčku na navýšení kapitálu ve firmě. Investice je podle radnice návratná v horizontu 15 let. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia