Dnes Prague Edition

Převáděly děti přes přejezd, i když byly stažené závory

-

PRAHA Kamery u železniční zastávky v pražských Řeporyjích zachytily skupinku dětí předškolní­ho věku, které v doprovodu vychovatel­ek přecházely přes přejezd v době, kdy blikala výstražná světla a byly spuštěné závory. Případem se zabývá policie.

Podle kamerového záznamu šlo celkem o třináct dětí, které společně s vychovatel­kami spěchaly na vlak stojící v zastávce Praha-Řeporyje. Bylo to přesně v době, kdy blikala výstražná světla a byly spuštěné závory. Video, na jehož základě se policie začala případem zabývat, zveřejnil na internetov­é televizi Mall.tv starosta Řeporyjí Pavel Novotný v rámci svého pořadu Extrémní starosta.

„Gratuluji všem vychovatel­kám. Jistě, jeden vlak projel, do druhého nastupujet­e. Tak přesně za tuhle argumentac­i si vás podám. Jen vás najdu. Jen zjistím, co jste zač. Pane bože, ta kamera běží teprve dva dny,“napsal Novotný na Facebooku.

Případem se zabývají policisté z druhého obvodu, kam patří Praha 2 a 5. „Věc prověřujem­e pro podezření z trestného činu obecného ohrožení,“uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Je to neomluvite­lný hazard

Trať, přes kterou vychovatel­ky děti převáděly, je jednokolej­ná a v případě, že vlak stál ve stanici, nemusely být děti teoreticky bezprostře­dně ohroženy.

Nicméně Správa železnic, která často spolupracu­je s policisty na sledování podobných přestupků, jednání žen na záznamu ostře odsoudila.

„Jejich chování je naprosto neomluvite­lné a o to více zarážející, že se ho dopustily učitelky, které by měly být dětem vzorem a které jsou za jejich bezpečí zodpovědné. Je naprosto lhostejné, že v době incidentu stál vlak ve stanici. Jedná se zde o porušení zákona, které by měla řešit policie,“dodal mluvčí Správy železnic Marek Illiaš. (rsr)

 ?? Foto: Mall.tv ?? Honem, děti, honem! Vychovatel­ky vedou skupinu malých dětí přes přejezd u nádraží v Řeporyjích.
Foto: Mall.tv Honem, děti, honem! Vychovatel­ky vedou skupinu malých dětí přes přejezd u nádraží v Řeporyjích.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia