Dnes Prague Edition

Valentýnsk­é čtení, jak pan Valentine zpeněžil nevěru ženy

- — Milan Vodička

Je to vysloveně valentýnsk­é téma, protože jde o lásku a vystupuje v něm i pan Valentine, který na té lásce vydělal v přepočtu 17 000 000 korun a nějaké drobné.

Byla to láska, která mu utekla s jiným. Ale i na tom se dá zbohatnout.

Tedy pokud chudák jako Johnny Valentine bydlí na Havaji, v Mississipp­i, Novém Mexiku, Severní Karolíně, Jižní Dakotě a Utahu, kde na to mají přímo zákon. A Valentine byl instalatér­em zrovna v Mississipp­i. Gambler bez peněz a budoucnost­i.

Měl ale z pekla štěstí, manželka mu utekla za milionářem Jerry

Fitchem.

Tím vznikl strojek na peníze, který udělal z chudého instalatér­a bohatého instalatér­a.

Zdánlivě klasický vztahový trojúhelní­k. Ale v Mississipp­i tuhle geometrii nevěry zřejmě neznají, a tak to byla prachobyče­jná krádež. Říká se tomu krádež partnera. Odborně je to odcizení citu. Když někomu odloudíte manželku či manžela, je to v principu, jako byste mu (jí) vzali milovanou kočku nebo oblíbeného špringršpa­něla. Zákon říká, že Valentine mohl žalovat Fitche za „ztrátu společníka, kamaráda, lásky, citu a náklonnost­i“.

Ale vlastně je to přece jen víc než kočka nebo pes, protože žalovat na základě tohoto zákona lze i „za ztrátu sexuálních vztahů“.

A tak zhrzený Johnny Valentine podal žalobu. A na konci vysoudil 750 000 dolarů. Bylo jedno, že jeho ex Sandra, už provdaná Fitchová, řekla, že jejich city byly odcizeny už šest let a manželství bylo v rozvalu.

Zákon je zákon, a tak byl instalatér Valentine odškodněn milionářem Fitchem za krádež manželky hezkou sumou 750 000 dolarů. I zrazená láska tedy může vydělat pěkné peníze. Není to majetkové vyrovnání, to může přijít na řadu taky, ale odškodnění za krádež.

Tohle se stalo v roce 2007, ale jsou i jiné případy, kdy byli podvedení ještě úspěšnější. Tak třeba Dorothy Hutelmyero­vá. Její manžel Joe, jinak manažer pojišťovny, jí psal básně s názvy „Proč tě miluji“a podobně, ale v roce 1992 si ho vyhlédla čerstvě rozvedená sekretářka Margie Coxová. Protože začala nosit krátké sukně a výstřih, jak uvádějí dobové zdroje, byla s ním rychle hotová. Dorothy po Margie chtěla za ukradeného partnera milion a soud jí ho přiklepl. Problém byl, že Margie, už provdaná Hutelmyero­vá, která se pak živila jako uklízečka, brala jen asi 600 dolarů měsíčně a milion dohromady nedala.

Teď toho soudy ale řeší nějak víc. Loni v Jižní Dakotě a Severní Karolíně musely pomocí svědků, mailů a sítí ve dvou případech zkoumat, jestli před nevěrou byla i láska. V jednom případě ano, což prý dokazovalo přáníčko a plastická operace, protože ta se prý dělá z lásky. V druhé kauze soud lásku vyloučil.

Ale nejvýnosně­jší byla ukradená láska Keitha Winga. Tomu odloudil manželku jakýsi Francisco Huizar. Wing ho zažaloval kromě za napadení také za odcizení citů a citové utrpení.

A vysoudil na něm 8,8 milionu dolarů. Takže Wingovi byla žena nevěrná, ale finančně to pro něj byl jackpot. Tedy měl být: Huizara nikdo nenašel, takže nezaplatil.

Čili nakonec je na tom nejlíp asi pan Valentine se svými 750 000 dolary, i když možná ani po té době nemá hezkého valentýna.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia