Dnes Prague Edition

Anketa mezi poslanci Jak vidíte řešení problémů s Airbnb

-

Jan Čižinský (KDU-ČSL)

Není normální, že se lidé bojí ve svém domě a že ve vedlejším bytě probíhá nikdy nekončící party a člověk se ve vlastním domově nevyspí. Jsem pro regulaci a vždy jsem pro ni hlasoval.

Olga Richterová (Piráti)

Ve druhém čtení prošla novela zákona o bytovém spoluvlast­nictví. Podnikatel na Airbnb by měl povinnost oznámit počet postelí sousedům, což by se zohlednilo v poplatcích. Toto téma evidentně vnímáme odlišně podle toho, odkud kdo jsme. Klíčové je, aby obce i společenst­ví vlastníků měly větší možnost dohodnout vlastní přístup.

Jana Černochová (ODS)

Pro stanovení jasných podmínek a pravidel pro platformy typu Airbnb rozhodně ruku zvednu, ale pouze pro takové, které budou opravdu k něčemu platné a nebudou pouze výkřikem do tmy, bez možnosti praktické vymahateln­osti ze strany státu nebo obce, jako byl ten minulý „pokus“ze strany hlavního města, který bohužel v praxi neřešil absolutně nic a nikomu by nepomohl!

Petr Dolínek (ČSSD)

Oblast krátkodobý­ch pronájmů je rozhodně nutné regulovat.

Je ale třeba to udělat způsobem, který bude skutečně funkční, legislativ­ně v pořádku a zajistí vymahateln­ost pravidel. Musíme se například vypořádat s tím, že řada lidí pronajímá načerno. Věřím, že výsledkem naší práce bude komplexní návrh, který bude mít podporu Sněmovny i Prahy či dalších měst

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09)

Řešení problemati­ky sdílených ubytovacíc­h služeb vidím v důslednějš­ím vymáhání již současných povinností, například placení poplatků a daní. Skutečně fungující regulaci lze vymyslet těžko, mnohé se dá požadovat od soukromých majitelů bytu jen stěží či to lze snadno obejít.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia