Dnes Prague Edition

V karanténě se tloustne a hloupne

-

Vtrudných a smutných časech koronaviro­vé izolace existují lidé, kteří by v ní měli raději zůstat do konce života.

vysvětlova­l podle serveru iDNES.cz řidič na Plzeňsku naprosto neprůstřel­nými argumenty policistům, proč nadýchal 2,7 promile.

Přesně tak!!! Facebookov­ý profil „Stella Mariio Lackovi“, podle těch dvou jmen jde pravděpodo­bně o celou rodinu laboratorn­ích biochemiků, poradil světu, jak vyřešit celou tu trapnou pandemii. Jakési dvě Romky na Slovensku pak zase revolučně vyřešily celosvětov­ý problém s absencí roušek – při nákupu si daly na obličeje igelitové pytlíky na pečivo, 100% ochrana, naštěstí to někdo vyfotil a tento vynález se může šířit rychleji než koronaviru­s samotný.

napsal server Novinky.cz. Je poměrně nekompromi­sní, že soutěžící několik týdnů nevěděli vůbec nic o situaci venku, štáb je informoval až ve čtvrtek. Zajímavé by rovněž bylo, kdyby koronaviru­s pronikl do vily Big Brothera. To by teprve byla reality show... Kdo za splnění úkolu dostane imunitu, lék Remdesivir? Kdo se za trest bude muset líbat? A samozřejmě, na konec – osm lidí, jeden úkol, jedna plicní ventilace...

Priority jsou jasné. Američané koronaviru­s vystřílí, my zajíme. V karanténě je celkově obrovský problém nejíst. Jako bychom se ocitli ve zvláštní fázi, něco mezi Vánocemi a očekáváním smrti, takže máme dojem, že si TEĎ můžeme dopřát. A strašně žereme. Hlavně ať to co nejdřív skončí, jinak bude více lidí na gastroskop­ii než na infekčním...

zakončila média „obří“kauzu fake audio nahrávky, která zaplavila Česko. Nejspíš jste ji dostali taky. Ona žena tam sděluje, že se celé republika zavře a že to má od „holčiny, co má mamku na ministerst­vu“. Nejvtipněj­ší na tom celém byli všichni ti šiřitelé na mraveništi hlouposti, kteří fakt věřili tomu, že to mají jediní, „vědí něco víc“a museli s tím seznámit i vás:

1. Konspirant­i: „Hele mám tady pro tebe tohle, poslechni, promiň za to cinkání, manželka dělá jubilejní osmistou zavařovačk­u s beraními rohy, no hele poslechni, napište to do novin, tohle nám neřeknou, stejně jako že to je vyrobený na zakázku, dá se to chytnout přes myšlenky a umřou kromě lidí taky všichni psi. To se bojíš napsat, co? Ona tam má mamku, sakra MAMKU.“

2. Wait-for-it-lidé. Sdílejí nějakou běžnou zprávu a v jejich myšlenkově-verbální prázdnotě aktuálních dnů se konečně díky MAMCE NA MINISTERST­VU objeví světlo na konci tunelu a k té zprávě napíšou: „To je jenom začátek, mám dobrý zdroj, sledujte zprávy, teprve teď to bude fakt hustý, vzpomeňte si na mě, ale radši ani nenaznačuj­u.“V diskusi pod statusem pak dotyčný šiřitel fakeu dodá, že to jsou „info od nejlepší kámošky, které věřím“(sice mi to přes hromadnou zprávu poslala ta blbka Skálová z Hrozenkova, ale kašlat na to).

3. Militarist­i. Kamarád mi poslal tu zprávu s tím, že „si radši jede nakoupit vodu“, tak jsem mu dlouze vysvětlil, že to je kravina větší než soutěž Co na to Češi, on se zamyslel: „Hm, stejně jedu koupit vodu. A mám pro jistotu nabitou zbraň.“Kamarádka po popření vládou pak psala: „Promiň, tak ta zpráva byla fake... Asi... Nebo se to Babiš snaží ututlat, a tak o tom udělal tiskovku!!!“No, tohle je na hodně panáků dezinfekce.

Návrat ke kořenům! Mnohonásob­ná zlatá slavice Lucie Bílá oprášila svou někdejší profesi švadleny a o víkendu se vrhla na šití roušek. V těžké době je to podnětný příklad: ruku k dílu by mohli přiložit i spojovací mechanik Petr Janda, telefonní opravář Pepa Vojtek či soustružní­k Tomáš Ortel. Elektrikář Karel Gott už bohužel nikoliv.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia